Håndballgutta banket Sverige i VM-oppkjøringen

Men landslagssjefen var fortsatt ikke helt fornøyd.

Landslagssjef Christian Berge og resten av håndballherrene jubler for mål mot Slovenia i en kamp i april.

Et ungt Norge fikk en kjempeåpning på kampen og slapp ikke inn mål før det var spilt seks minutter. Da reduserte svenskene til 1-4. Deretter kom de blågule gradvis bedre med i kampen, noe som til slutt ga ledelse til pause med 14-12. Over i annen omgang var Norge igjen tilbake på høygir. Da tok det hele 14 minutter før svenskene fikk sitt første mål for omgangen. Det ga Norge et forsprang Sverige aldri klarte å ta igjen og seier med fire mål.

— Det er en varierende kamp. Det er noe som er bra, men noe som må gjøres bedre. Det er bra å ha noe å jobbe med, oppsummerte landslagssjef Christian Berge til NTB.

— Vi slipper oss ikke nok løs i kampen, la han til.

Sagosen god

Til tross for at Norge lå under med to mål til pause, var det lovende takter i det norske laget. Sander Sagosen sto fram og noterte seg for fire scoringer i kampen. Det gjorde han til lagets toppscorer sammen med Espen Lie Hansen.

— Han (Sagosen) gjør en bra kamp. Han er stabil bakover og tøff i angrepsspillet. Han styrer det som skjer framover på en bra måte, sa Berge.

Det var tydelig at svenskene slet med å komme i gang i begge omgangene. Sveriges landslagstrener Ola Lindgren la ikke skjul på det etter kampslutt.

— Det ble vanskelig etter den dårlige starten i annen omgang. Det finnes en del å utbedre før neste kamp, sa Lindgren til svenske TV 4. ## Venter mer fysikk

Den svenske landslagssjefen sendte et ungt og urutinert mannskap i ilden mot Norge. De samme gutta skal få bryne seg på Norge igjen torsdag. I den tredje og siste oppkjøringskampen før viktige VM-kvalifiseringskamper mot Østerrike skal Norge møte Tyskland.

Dobbeltoppgjøret mot Østerrike spilles 7. og 12. juni. Der venter Christian Berge at Norge må bryne seg på mer fysikk i motstanderlaget.

— Sverige stiller ungt, men med mange dyktige spillere. Mot Østerrike vil det bli mer fysikk, sa han. (©NTB)