Sport

Marerittstart ødela alt for Dragons

Med tre baklengsmål etter bare tre minutter fikk Dragons den verst tenkelig starten de kunne få på Jordal Amfi.

Christian Larriveè og Storhamar.
  • Rune Steen Hansen

OSLO: — Vi var ikke klare. Da går det slik mot Vålerenga, sier Christian Larrivée som kjempet seg gjennom kampen selv om han fortsatt følte seg slapp av sliten av sjukdommen som har herjet i kroppen hans den siste tiden.

Vålerenga tok ledelsen etter bare 52 sekunder på Jordal. Mathias Trygg fikk stå umarkert foran målet til Dragons. Han mottok pucken og ventet ut Tommy Johansen før han satte den enkelt bak Dragons-målvakten.

Bare sekunder etterpå la Rasmus Juell på til 2-0. Og etter nøyaktig tre minutter satte Sondre Olden inn 3-0 til hjemmelaget.

Det må ha vært en av tidenes verste kalddusjer for Dragons på Jordal.

Tommy Johansen hadde i hvert fall fått nok. På 3-0 gikk han av isen i sinne og slo spaken i vantet. Dermed måtte Jesper Engelin ta over som målvakt.

— Det var tre pissmål. Det var helt unødvendig av oss å slippe inn de tre målene, sier målvakt Tommy Johansen.

Dragons var absolutt mer med i andre periode, og det fikk reduseringen sin gjennom Ole Petter Øvergaard. Etter litt frem og tilbake i starten på andre periode, der Vålerenga kunne økt ledelsen klarte Ole Petter Øvergaard åredusere til 3-1.Unggutten skjøt inn returen etter et skudd fra Jimmy Andersson fra blålinja.

Martin Blakseth Huse tente nytt håp for Dragons med en styring etter drøye fem minutter av tredje periode slik at det sto 3-2 til Oslo-laget. Dragons kjørte på videre, men fikk ikke flere mål.

Vålerenga gikk i stedet opp i 4-2. Erik Follestad Johansen fikk pucken i midten og fosset fram uten at Bryan Schmidt fikk avklart. Dermed klarte Follestad Johansen også å legge pucken mellom beina til Engelin.

Stemningen var selvsagt ikke kjempegod i Dragons-garderoben etter kampen, men trener Michael Smithurst var glad for at laget kjempet seg inn i kampen igjen.

- Vi viste at vi hadde moral og kjempet oss inn i kampen igjen. Vi ga aldri opp, men det er klart vi hadde for få skudd på mål i siste periode til å avgjøre denne kampen, sier Smithurst.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey
  3. Storhamar