Sport

Norge ble ydmyket i hockey-VM: – Det ble litt pinlig

Tempoproblemer ga norske hockeykrigere bakoversveis. Tsjekkia knuste Norge 7-0!

Norge ble knust av Tsjekkia i hockey-VM torsdag. Her scorer Robert Kousal som scorer tsjekkernes 3-0-mål.
 • Fredrik Saltbones
 • Espen Hansen
  Aftenposten

Tsjekkia – Norge 7-0 (3-0, 4-0, 0-0)

MOSKVA (Aftenposten): Flaut? Ja, selvsagt.

Det går an å finne noen vettuge unnskyldninger på hvorfor Norges fjerde kamp i årets VM ble en pinlig affære.

Den som er lettest å akseptere, er at spillerne var så fornøyde med å ha slått Kasakhstan i en kamp som på forhånd var hypet til stratosfærisk viktighet at de ikke var mentalt tilstede da pucken ble droppet i Ice Palace.

– Det ble litt pinlig etter hvert , og vi vil ikke tape ansikt, men det er et langt mesterskap og da er det ingen vits i å brenne for mye krefter når vi ligger under 0-6. Vi må bare legge det bak oss og lære det vi kan av dette. Vi må være på tærne når vi møter de beste nasjonene, og det var vi ikke i dag. Vi skal ta Latvia og forsøke å ta enten Sverige eller Russland, så er vi der vi skal være, sier Ole-Kristian Tollefsen til TV 2 etter kampen.

– Det virker som om spillerne har fått en utladning etter den viktige seieren mot Kasakhstan, sa Eurosports ekspertkommentator Espen «Shampo» Knutsen da Tsjekkia gikk opp i en 4-0-ledelse tre minutter ut i kampens andre periode.

«Shampo»: – Flaut

Og det ble ikke noe bedre. Da midtperioden var ferdig, ledet Tsjekkia 7-0

– Det begynner å bli flaut, dette her. Nå må vi komme ut i tredje periode og hvert fall spille for æren, sa «Shampo».

Den siste perioden ble en transportetappe for begge lag og ebbet målløst ut.

Tsjekkia hadde en imponerende rekke i dette VM før møtet med Norge:

Tsjekkia – Russland 3-0

Tsjekkia – Latvia 4-3 e.str.

Tsjekkia – Sverige 4-2

Dessuten er ikke Tsjekkia noen favorittmotstander historisk sett. Det er ikke mer enn tre år siden det ble 7-0 da lagene møttes i Sverige.

 • Johannes (19) imponerer i VM: — Det er ikke så ofte du ser det i en så ung spiller

Hvor stort tapet tilslutt ble, betyr for så vidt ikke noe i den store sammenhengen. Det er fremdeles mulig å nå en kvartfinale. Men vi må sannsynligvis stjele poeng mot ett av de store lagene, og nå er det en mulighet mindre.

Nøkkelspiller skadet

Skal Norge klare det, må Mathis Olimb være klar igjen. Mot Tsjekkia fikk han en smell i det ene benet i den tredje perioden og forsvant ut av kampen.

AMPERT: Det ble etter hvert ampert på isen i Moskva. De norske spillerne var tydelig misfornøyde med egen prestasjon.

De første rapportene var positive, heldigvis.Det så faktisk ikke så verst ut i de første fem minuttene, men så gjorde det det – så verst ut.

Keepertrener Per-Erik ”Pecka” Alcén hadde valgt Lars Volden i mål. Rögle-keeperen fikk en vond førsteperiode, og han så til tider både usikker og fomlete ut.

Men vi skal ikke gi ham skylden for at det gikk raskt utfor bakke med det norske laget.

Det var flere av utespillerne som regelrett mistet pucken i egen sone, spilte for vanskelig og var ukonsentrerte.

Roman Cervenka ordnet kampens første scoring da Tsjekkias førsterekke spilte rundt Norges fjerderekke.

Tomas Zohorna fikk en gratissjanse da Mattias Nørstebø av en eller annen grunn skulle begynne å drible i egen sone. Trønderen mistet pucken, Zohorna takket, bukket og scoret.

Zuccarello-tabbe

Og da Mats Zuccarello også gjorde en defensiv tabbe med bare sekunder igjen av åpningsperioden, trillet tilslutt pucken i mål via en norsk skøyte eller to.

Herfra skal vi spare dere for flere beskrivelser av baklengsmål og tsjekkiske navn. Bare konstatere at det gikk fra ondt til verre i midtperioden. Det virket som om tsjekkerne i det meste av perioden hadde minst en mann mer på isen. Men det bare virket sånn. Av de fire målene i den perioden kom bare ett i et ordentlig power-play.

I seieren over Kaskahstan spilte lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen sin landskamp nummer 50. Det ble et jubileum han nok husker i mange år.

Det spørs om Ken- André Olimb vil gjøre det samme i sin kamp nummer 50. Heller ikke den bejublede andrerekka fikk til noe som er verd å lime inn i minneboka. Vi har nevnt skaden til Mathis Olimb. I skrivende stund vet vi ikke hvor alvorlig den er, men vi pustet litt lettere da han prøvde å stå på benet og det så ut til å gå veldig greit.

Nå er det bare å trykke delete på denne kampen og se frem mot møtet med Sverige lørdag formiddag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Les også

 1. Nå frykter svenskene (!) Norge i ishockey

 2. Zucca: - Jeg prøvde bare å drepe litt tid

 3. Zuccarello sendte Norge nærmere kvartfinalen

 4. Keeper i kveld? Helt sikkert Lars!

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Mats Zuccarello
 3. Herrelandslaget Ishockey