Sport

Boasson Hagen: - Har følt meg veldig bra ... frem til i dag

Nå kan han glemme den gule trøyen.

Edvald Boasson Hagen struttet av selvtillit før tour-starten, men lørdagens tempoetappe var en smule skuffende for MTN-Qhubeka-rytteren.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

— Jeg har følt meg veldig bra den siste tiden, fra NM og frem til i dag. Men jeg følte tidlig at jeg ikke hadde skikkelig trøkk i bena. Da var det bare å jobbe igjennom for å gjøre så godt en kan. Noen ganger hender det jo at det går fort uten at man har den supre følelsen, forklarte Boasson Hagen etter 52. plassen, 59 sekunder bak vinneren Rohan Dennis på lørdagens åpningsetappe i Tour de France.

— Men dette gikk ikke fort, gitt. Jeg hadde et håp om at det skulle gå bedre enn dette. Det gikk vel greit i starten, men da vi kom ut i motvinden tapte jeg mye, forklarte opplendingen som slo Alexander Kristoff med ni sekunder.

Les også

Det gule håpet knust for Kristoff: - Hadde håpet å kjøre raskere

Kan glemme drømmen

På forhånd drømte Boasson Hagen om å være så nær teten på tempoetappen at han kunne kjempe om en gul trøye senere i åpningsuken. Den drømmen kan han glemme nå.

— Ja, då måtte jeg ha vært nærmere, og jeg måtte ha hatt en bedre følelse. Men det var ikke noe stort mål for meg. Det var et veldig vanskelig mål, konkluderte han.

Les også

Åtte ting du må vite om Tour de France

Søndag setter Tour-rytterne kursen ut mot havet og selv om det er meldt svak vind, snakkes det mye om sidevinden på forhånd.

— Det blir en annen utfordring. Mest sannsynlig kommer det til å bli kjørt hardt i sidevinden . Da er det lurt å ligge blant de aller første. Det gjorde jeg da jeg veltet i Gent-Wevelgem (og ble skadet journ. anm.), men det var noe helt annet.

Men å ligge blant de aller første hele tiden er slitsomt.

— Det vil det være. Men hvis det blir mye sidevind vil det sprekke opp fra front og gå fort hele veien, påpekte MTN-Qhubeka-rytteren.

Da er han i hvert fall nødt til å ha mer sprut i bena enn han hadde lørdag.

 1. Les også

  Kristoffs russiske sjef: - Alexander er nødt til å prestere

 2. Les også

  Boasson Hagens gule Tour-drøm: - Det er mulig

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5