Her er Larviks nye stjerner

I lørdagens Champions League-åpning må ringrevene dra lasset. Men bak kommer ungjentene.

Trener Ole Gustav Gjekstad har begynt å forberede generasjonsskiftet. Fra venstre: Thea Mørk, Jeanett Kristiansen, Vilde Ingeborg Johansen, Alma Hasanic og Lise Løke.
  • Arne Hole

LARVIK (Aftenposten): Mange av Larvik-jentene begynner å bli gamle i håndballsammenheng. Nå starter klubben foryngelsesprosessen.

Problemet for mange kvinnelige håndballag er å holde på jentene når de begynner å nærme seg 30 år. Det kjenner ikke Larvik til. Der er syv av spillerne 33 år eller mer. Lene Rantala topper statistikken med 44 år, mens Cecilie Leganger og Tonje Larsen (skadet for øyeblikket) holder toppnivå i en alder av 38. - Vi har startet foryngelsesprosessen. Nå har vi én 18-åring (Frida Bjaaland) og to 19-åringer i stallen (Sofie Heide Lund og Vilde Ingeborg Johansen). Nye hos oss er også Jeanett Kristiansen (21), Alma Hasanic (24) og Lise Løke (27), sier trener Ole Gustav Gjekstad om den nye vinen.

- Med andre ord ingen bekymringer før Champions League-starten mot Podravka?

- Hvis de som er tilgjengelig nå fortsetter å være det, ser det bra ut. Men vi er sårbare hvis vi får skader på sentrale spillere.

- Er dere ikke avhengig av å ha Tonje Larsen på plass?

- Det er ikke sikkert. Tonje var ikke med på så mye i fjor heller. Vi er mindre avhengig av enkeltspillere enn vi har vært. Ved å gjøre en del bytter, så klarer vi oss.

Lene Rantala har slitt en med en strekk i rumpa helt siden Champions League-finalen mot Györ i mai, og er fortsatt ute. Nylig måtte også Cecilie Leganger stå over, og da måtte Gjekstad ty til Alma Hasanic, som kom fra Glassverket før denne sesongen.

På venstrekanten har Thea Mørk tatt grep om plassen som Kari Mette Johansen (nybakt mor) eide i mange år. Og det gjør hun så bra at Thorir Hergeirsson har henne på listen over VM-kandidater.

- Norges beste venstrekant i forsvar, fastslår Gjekstad.

Heidi Løke herjet på streken for Larvik i mange år. Nå er søster Lise en del av nye Larvik, etter overgangen fra Storhamar.

- Jeg gleder meg enormt til å debutere i Champions League. Det artigste er å spille internasjonale kamper, sier 27-åringen, som er eldst i «nye Larvik».

  • Larvik-Podravka, lørdag kl. 19.30

Fakta om Larvik i Champions League

  • I morgen: Larvik-Podravka
  • 11.10.: Vardar-Larvik
  • 20.10.: Bera Bera-Larvik
  • 02.11.: Larvik-Bera Bera
  • 10.11.: Podravka-Larvik
  • 16.11.: Larvik-Vardar