Sport

Johannessen utslått tross rekordløp

Ble fjerde sist i semifinalen i svømme-EM.

TIL SEMI: Cecilie W. Johannessen.
  • NTB

Cecilie Johannessen (24) gikk så vidt videre til semifinalen på 100 meter fri i svømme-EM tirsdag. Der endte hun fjerde sist selv om hun slo sin egen norske rekord med elleve hundredels sekund.

I kvalifiseringen hadde 24-åringen endt på 7.-plass i sitt heat. Tiden 55,68 holdt akkurat til å gå videre.

I semifinalen slanket Johannessen tiden til 55,51, men hun var langt unna å gå videre. Hun ble nummer sju i heatet og tolv totalt.

Fra før hadde Johannessen den norske langbanerekorden på 100-meteren med 55,62. – Dette tar vi med oss som en overraskende bonus. En semifinaleplass på denne distansen var ikke ventet. Det var derimot målet for 200 meter fri senere i mesterskapet, sa landslagssjef Petter Løvberg til NTB etter kvalifiseringen tidligere tirsdag.

Danske Pernille Blume vant Johannessens heat, men som i kvalifiseringen var nederlandske Femke Heemskerk raskest av samtlige i semifinalen. Hun gikk til finale med overlegne 53,66. Stina Kajsa Colleou ble diskvalifisert på 100 meter bryst. 21-åringen svømte på 1.11,28. Arianna Castiglioni fra Italia var raskest i kvalifiseringen, mens danske Rikki Møller Pedersen på annenplass endte sju hundredels sekund bak. (©NTB)

Les mer om

  1. Svømming