Sport

Her er Vipers’ mesterligamotstandere

Vipers Kristiansand møter blant andre franske Metz i kommende sesongs mesterliga i håndball.

Henny Reistad i duell med Metz-spiller Astride N'Gouan i mesterligaen forrige sesong. Foto: Tamas Kovacs / TT NYHETSBYRÅN

Det norske mesterlaget slo nettopp Metz i bronsekampen i forrige sesongs Champions League. Det franske laget blir trolig Vipers' tøffeste motstander i gruppespillet.

Foruten Metz skal Vipers møte Podravka Vegeta fra Kroatia og Ferencváros fra Ungarn i gruppe A.

Les også

Lunde er i gang med opptreningen, og målet er klart: Hun vil til sitt fjerde OL

– Det er en trekning vi bør være fornøyd med. Det blir tøff motstand, men slik skal det være. Det handler om å bli blant de tre beste i gruppen. Podravka er det antatt svakeste laget, som vi bør slå både hjemme og borte. Så har vi god erfaring fra å møte både Metz og FTC, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad på Viasats studiosending.

Regjerende mester i kvinnenes Champions League er ungarske Györ, som havnet i gruppe C. Vipers unngikk også toeren fra sist sesong, russiske Rostov, som havnet i C-gruppen.

Ettersom Vipers havnet i gruppe A møter kristiansanderne de beste lagene fra gruppe B i hovedrunden, om det blir avansement i gruppespillet.

Gruppe B består av tøffe lag som Rostov-Don og Bucuresti, i tillegg til danske Esbjerg og polske Lublin.

– Jeg synes egentlig vår trekning ser veldig fornuftig ut, både vår egen gruppe og hvem vi eventuelt kan møte i hovedrunden, sier Gjekstad.

(©NTB/100%)

Les mer om

  1. Vipers Kristiansand
  2. Champions League håndball