Tennisstjernens utrolige seiersrekke brutt - finaleplassen glapp

Novak Djokovic hadde ikke tapt på 26 Grand Slam-kamper. Så ble det bråstopp.

Novak Djokovic tapte i semifinalen i French Open.

Dominic Thiem fullførte jobben han startet på fredag og påførte Novak Djokovic et sjeldent Grand Slam-tap i semifinalen i Roland-Garros-turneringen lørdag.

Østerrikske Thiem sikret finalebilletten med sifrene 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5. I søndagens finale venter Rafael Nadal.

– Jeg skal ikke finne noen unnskyldninger eller grunner for dette tapet. Altså han vant. Bra jobbet av han, uttalte Djokovic etter kampen.

– En «episk» kamp. Så mye opp og ned, fram og tilbake. Regn, tilbake til garderoben, tilbake på banen. Jeg trakk heldigvis det lengste strået til slutt, sa Thiem.

Semifinalekampen på Court Philippe Chatrier i Paris ble innledet fredag, men måtte da avbrytes på stillingen 6-2, 3-6, 3-1 som følge av regnvær.

– Noe av de verste forholdene jeg har spilt under noensinne. Det er alt jeg kan si, sa Djokovic om forholdene fredag.

Lørdag ble kampen fullført med fjerdeseedede Thiem som vinner, men også da ble det regnavbrudd før avgjørelsen falt. På stillingen 4-1 til Thiem i femte og avgjørende sett måtte spillerne rusle i garderoben mens regnet strømmet ned over den franske hovedstaden.

Dominic Thiem er klar for finale i Paris.

Advart

Da hadde Thiem halt i land det tredje settet, hvorpå en irritert og frustrert Djokovic ble gitt en advarsel av dommeren for usportslig oppførsel. Serberen slo likevel tilbake i det fjerde og vant med samme sifre.

I det femte settet brøt Thiem tidlig Djokovics serve, og etter å ha gått opp i en 4-1-ledelse var seiersgrepet festet.

Etter regnavbruddet innledet Djokovic med å serve, og helt udramatisk ble det ikke da serberen reduserte til 2-4. Verdenseneren havnet i disputt med dommeren da han lot en ball gå forbi seg fordi han mente den var utenfor grunnlinjen. Dommeren dømte ballen inn, mens videosystemet indikerte at Djokovic hadde rett.

Serberen ristet likevel av seg irritasjonen og vant gamet.

Brøt seiersrekken

Thiem svarte med å bryte Djokovic på 4-3. Thiem ledet 40-15 da han servet for seieren på 5-3, men Djokovic utlignet til 40-40, snudde og brøt østerrikeren. Da sto det 5-4 til Thiem.

På 6-5 til Thiem, mens Djokovic servet, var det østerrikeren som trakk det lengste strået. Dermed vant han 7-5 i det siste settet.

Novak Djokovic hadde spilt 26 Grand Slam-kamper uten tap før møtet med Thiem. Der røk serberens voldsomme seiersrekke. Nå blir det isteden reprise av fjorårets Grand Slam-finale

– Hvis noen når en finale her i Paris er det alltid mot han, sa Thiem lattermildt.

Senere lørdag møter etter planen australske Ash Barty den useedede overraskelsen Marketa Vondrousova i kvinnefinalen i Roland-Garros-turneringen.