Sport

Hele Strømsgodset i karantene - juniorspiller smittet

Mandag kveld fikk eliteserieklubben Strømsgodset beskjed om at en juniorspiller har testet positivt for coronaviruset. Dermed er hele A-laget i karantene.

FÅR IKKE TRENE SAMMEN: Johan Hove og resten av Strømsgodset er satt i karantene. Her fra en eliteseriekamp mot Rosenborg. Foto: Bjørn S. Delebekk

 • Ida Høidalen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

Hele A-laget og de i støtteapparatet som har vært i kontakt med spilleren er satt i karantene frem til 16. november. Det er 10 dager siden siste kontakt.

Juniorspilleren har trent med førstelaget siden treningene startet opp igjen etter coronapausen. Spilleren har ingen symptomer og ble testet fordi han hadde vært i kontakt med en person smittet av viruset. Han ble testet søndag kveld og er nå satt i 10 dagers isolasjon.

– Vi håndterer dette i tråd med forskriftene og er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og Norges Fotballforbund. Vi har startet smittesporing i klubben og gjennomfører tester av alle som har vært i nærkontakt med spilleren, sier klubblege Erik Dag Knudsen til klubbens hjemmeside.

Ettersom det er landslagspause vil foreløpig ikke karantenen påvirke kampene i Eliteserien. Neste kamp for Godset er mot Bodø/Glimt 22.november.

Medie - og kommunikasjonsansvarlig Magne Nilsen forteller til VG at de derfor var heldige med timingen. Laget skulle likevel ha langhelg og mindre trening i denne perioden. Han anslår at A-laget går glipp av rundt tre treninger.

– Men det er veldig kjipt. Det viser hvor vanskelig det er å plukke opp, for spilleren hadde ingen symptomer, legger han til.

Planen videre er at alle spillerne på laget skal testes for viruset. Godset håper å få testet spillerne så fort som mulig, helst i løpet av tirsdag.

Strømsgodset ligger på 13. plass i serien. Forrige runde tapte de for naborival Mjøndalen - men ettersom spilleren ikke var involvert i den kampen slipper Mjøndalen-spillerne karantene. Se høydepunktene fra den kampen her:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Strømsgodset-spiller med positiv koronatest

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Haugen smittet: Hele Brann-laget må i koronakarantene

 3. FOTBALL
  Publisert:

  RBK-sjefen: Foreslår å flytte eliteseriekamper

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Viking-profil koronasmittet – flere kamper utsatt

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ingen nye smittetilfeller i Viking

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Koronasmitte i OBOS-ligaen: To klubber i karantene etter kamp