Brækhus før skjebnekampen: – Tenker ikke på tap

Cecilia Brækhus (39) skal forsøke seg mot Jessica McCaskill (36) igjen, og hevder at hun ikke har tenkt på hva som skjer dersom hun taper for andre gang.

GODT UNDER GRENSEN: Cecilia Brækhus veide 65,8 kilo da hun gikk på vekten i Dallas fredag kveld, norsk tid.

– Jeg har ikke noe mer å si enn at jeg er i kjempeform, og gleder meg til å sette McCaskill på plass, sier Brækhus til VG fredag kveld.

SPESIAL: Alle kampene, fakta, bilder og videoer fra karrieren til Brækhus

Alt pratet er over, og nå vil den norske boksestjernen bare gå kamp. Hun veide inn på 145 pounds, eller 65,8 kilo. Det er 900 gram under weltervektgrensa på 66,7 kilo. McCaskills vekt var noen gram mindre. Alle VM-titlene Brækhus mistet i august ligger i potten igjen.

Foran rundt 5000 tilskuere i American Airlines Center i Dallas kan Brækhus ta tilbake tronen, eller gå på et nytt tap som muligens setter en definitiv stopper for karrieren.

– Jeg tenker ikke på tap, sa Brækhus til VG i et intervju gjort før innveiingen.

– Vil du beskrive dette som din viktigste kamp i karrieren?

– Nei. Min største kamp var mot Anne Sophie Mathis. Da skjøt karrieren min i været, og jeg ble regnet som nummer én i verden uansett vektklasse. Min nest største kamp var første gang jeg bokset i Norge (også den mot Mathis, red.anm.).

BELTENE I SIKTET: Jessica McCaskill og Cecilia Brækhus poserer bak alle tittelbeltene, som nå tilhører McCaskill, etter innveiingen i Dallas.

– Hva er det som har motivert deg mest de siste månedene etter tapet?

– Jeg har allerede skrevet meg inn i historiebøkene. Dette er for seieren som ble tatt vekk fra meg. Jeg er en bedre bokser enn McCaskill.

Brækhus mener at dommerne var alt for snille med McCaskill da de dømte 97–93, 97–94 og 95–95 i favør amerikaneren i august. Hun har også fått støtte fra flere om at hun ble bortdømt i den første kampen, men har heller ikke lagt skjul på at hun var langt unna toppform da hun gikk i ringen.

– Hva har du gjort annerledes i oppkjøringen denne gangen, som ikke fungerte sist?

– Sist gang brøt pandemien ut et par uker etter jeg kom til Big Bear, og jeg satt fast i seks måneder. Nå har jeg hatt en normal syv ukers oppkjøring, og før det hadde jeg bra trening i Norge og Chicago med styrke og kondisjon.

Svinger vilt

– Tror du McCaskill kan komme med noen overraskelser, eller vet du nå nøyaktig «hva du får»?

– Hun er alltid i topp fysisk form, men det kommer ingen overraskelser. Hun dukker ned med hodet og svinger vilt.

Les også

McCaskill-trener: – Viser at Cecilia ikke er mentalt stabil

MYE Å FORSVARE: Jessica McCaskill ble den første til å slå Cecilia Brækhus i en proffkamp. Her har hun nettopp veid inn før returkampen.

– Hvordan skal du nøytralisere den offensive og pågående stilen hennes?

– Jeg bokser min stil med god jab og uppercut. Jeg rystet henne med en uppercut i forrige kamp.

– Kan du si litt om valget av Abel Sanchez som trener? Det er jo noe Team McCaskill har gjort et nummer ut av ...

– McCaskill er desperat etter å sette meg ut, og gjøre meg usikker før kamp. Det skjer ikke. Abel er en rutinert trener med mange verdensmestre på CV-en.

Natt til søndag kommer svaret på om Sanchez og Brækhus tar tilbake VM-titlene. Kampen sendes på DAZN, og Brækhus er ventet å gå i ringen en gang etter kl. 04.