Sport

Lillestrøm vant mot ni mann – enorm pipekonsert mot dommeren

(Sarpsborg 08 – Lillestrøm 0–2) Det ble en svært frustrerende kamp for Sarpsborg 08. To røde kort og straffe imot satte sinnet i kok.

 • Magnus Helle, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Misnøyen fra Sarpsborg-supporterne mot dommer Rohit Saggi var det umulig å ta feil av. Saggi fikk ordentlig pipekonsert da han gikk mot tunnelen etter 0–2-tapet mot Lillestrøm.

Kortbonanzaen startet i første omgang. Saggi delte ut seks gule kort, to av dem gikk til Jørgen Horn, som dermed måtte forlate banen.

I andre omgang ble Anton Salétros vist ut etter å ha konfrontert dommer Saggi og kjeftet på seg to raske gule kort. Kraftsalven kom etter at dommeren hadde blåst straffe til Lillestrøm etter en duell mellom Bjørn Inge Utvik og Holbert Fridjonsson.

– Det er et klink gult kort til meg, men det er ingen stygge ord. Det er synd at jeg får et til. Tar du bort følelsene fra sporten, kan alle gå hjem, sier Saletros.

– Du kan argumentere for at det er en straffe, men jeg synes den er «soft». Men da må dommeren ha forståelse for at det kommer reaksjoner, sier Sarpsborg-trener Stefan Billborn til Discovery.

– Jeg har ingenting imot at han gir Anton et gult først, men det andre er horribelt, fortsetter svensken.

Slik forklarer Saggi situasjonen med Saletros.

– Det ene er at han går opp på en aggressiv måte i mitt ansikt og skrike det han gjør. Det kvalifiserer til kort for usportslig opptreden. Jeg prøver å gå vekk, men han følger etter og kjefter aggressivt. Vi er instruert til å beskytte spillets anseelse og oss selv, sier dommeren til VG.

RØDT KORT: For andre kamp på rad får Sarpsborg 08 en midtstopper utvist. Denne gang med Jørgen Horn.

Til og med Lillestrøm-spiller Magnus Knudsen forsto at Sarpsborg var oppgitt over dommeren.

– Jeg fikk også kort og er ikke enig i det. Dommere har forskjellige lister og det må vi spillere være bevisst på, sier Knudsen til VG.

Men Lillestrøm var også uheldige. Rundt en halvtime ut i omgangen ble Akor Adams felt av Jørgen Horn. I fallet landet han på skulderen. Ifølge Geir Bakke dreier det seg om et avrevet bånd mellom kragebeinet og skulderen som setter Adams ut av spill i flere uker.

– Han tar det veldig tungt, sier treneren til VG.

– Jeg har vært bort i det selv, du ser ikke lyset på et par dager, supplerer lagkamerat Pål André Helland.

SKADE: Akor Adams vred seg i smerter etter å ha falt forkjært på skulderen.

Til tross for at Lillestrøm var en mann mer, så slet de med å bryte ned hjemmelaget. Men et drøyt kvarter fikk de straffespark etter duellen mellom Utvik og Fridjonsson, før Saletros måtte ta en tidlig dusj.

– Vi klarer å samle oss etter det første røde, så klarer han å gi et straffespark og gi rødt til Anton. Det ødelegger andre omgang. 

Pål André Helland var sikker fra krittmerket og satte inn ledelsen for Lillestrøm.

Med bare ni mann på banen ble det blytungt for Sarpsborg. Knappe ti minutter før fulltid kunne Fridjónsson enkelt nikke inn 2–0.

Lillestrøm ligger på 2.-plass, tre poeng bak Molde, men med en kamp mindre spilt. Det ser ikke like lyst ut for Sarpsborg 08. De er på 11.-plass, med bare tre poeng ned til Tromsø på nedrykkskvalik.

FRUSTRASJON:
 1. Les også

  Spillerne er uenige om VAR: – Dommernivået i Eliteserien er altfor dårlig

 2. Les også

  Lindseth klar for CSKA Sofia: – De ville virkelig ha meg

 3. Les også

  Ellevill scoring sikret seieren for Haugesund: – Deilig det

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5