Sport

TIF Viking-kapteinen om cupfinaletapet: – Et mareritt. En vond drøm.

– Et mareritt, sier TIF Viking-kapteinen om cupfinaletapet mot Førde.

– Det er ikke noe annet å gjøre enn å slakte meg selv og slakte det vi leverte i dag, sier Kristian Bjelland.
  • Erik Heimdal

Lørdag var det duket for cupfinale i innendørs volleyball. Bergenslaget TIF Viking var store favoritter, men Førde gikk seirende ut 3–2.

For å beskrive kampen, bruker TIF-Viking-kaptein Kristian Morken Bjelland følgende ord:

– Et mareritt. En vond drøm.

– Hvilke følelser sitter du med nå?

– Jeg er skuffet. Skuffet over meg selv. Det er veldig synd at vi ikke klarte å spille bedre når det er cupfinale og en så viktig kamp, sier han, og fortsetter:

– Det var rett og slett for dårlig av oss. Det er ikke noe annet å gjøre enn å slakte meg selv og slakte det vi leverte i dag. Det var altfor dårlig.

TIF Viking-trener Ivar Bakken tok tapet med fatning, men la ikke skjul på skuffelsen etter å ha tapt lørdagens cupfinale.

– Helt fortjent

Førde vant det første settet. Deretter gikk TIF Viking opp i 2–1 med to strake sett i sin favør. De kunne avgjøre det i fjerde sett, men Førde kom tilbake i kampen. Dermed sto det 2–2 før siste og avgjørende sett.

Det tapte TIF Viking 12–15.

– Det var en helt fortjent Førde-seier, sier TIF Viking-trener Ivar Bakken.

Han bruker ikke like sterke ord som lagkaptein Bjelland, men uttrykker likevel sin skuffelse i telefonsamtalen med Bergens Tidende.

– Det var ikke dette vi hadde håpet på når vi fikk muligheten til å ta kongepokalen igjen. Vi har fått roet oss litt ned, men det er klart at det er skuffende, konstaterer Bakken.

Førde gikk seirende ut av lørdagens cupfinale i innendørs volleyball.

– Vi må få hodet ut av ræven

TIF Viking hadde favorittstempelet før kampen. Lagets trener tror det kan være med på å forklare at laget aldri klarte å slippe seg løs i finalen.

–Jeg kan ikke si helt sikkert hva som gjorde at vi spilte med håndbrekket på, men det kan være presset som følger med favorittstempelet, sier Ivar Bakken.

Lagkapteinen sier følgende om favorittstempelet:

– Det kan hende at det påvirket oss. Kanskje vi følte at vi måtte vinne i dag siden vi tapte mot Førde i cupfinalen forrige gang?

I forrige cupfinale, som ble spilt i januar 2020, tapte TIF Viking mot nettopp Førde. Lørdag ettermiddag ble reprisen et faktum.

– I fjor burde vi ha vunnet, men i år fortjente de seieren. Vi er nødt til å ta denne kampen som den vekkeren det bør være. Vi må få hodet ut av ræven og skjerpe oss, sier Bjelland, som legger til:

– Jeg vet at det er sterke ord, men jeg tror laget er enig med meg. Vi må skjerpe oss. Det vi leverte i dag holder ikke.

TIF Viking ledet 2–1 i sett, men tapte de siste to settene. Dermed ble det ingen kongepokal på bergenslaget.

Trenerlegendes siste mulighet

Kristian Bjelland er tidenes mestvinnende spiller i innendørs volleyball. Med seier i lørdagens finale kunne han tangert norgesrekorden for en individuell spiller, som er på seks kongepokaler.

– Akkurat det bryr jeg meg ikke så mye om, det mener jeg. Personlige rekorder og priser hadde jeg byttet i en lagseier hver dag i uken, understreker Bjelland.

Neste mulighet til å vinne en kongepokal kommer allerede i januar 2022. I et intervju med BA, avslørte trener Bakken sine planer om å legge opp som hovedtrener.

Men det er først til våren, etter den neste cupfinalen.

– Jeg kan ikke gi meg allerede nå. Det går ikke. Vi satser på å ta kongepokalen igjen i januar, konkluderer veteranen om det som trolig blir hans siste mulighet til å ta kongepokalen.

Les mer om

  1. TIF Viking
  2. Volleyball