Sport

Medaljen glapp for Mowinckel: – Det er surt

YANQING/OSLO (VG) Medaljen glapp for Ragnhild Mowinckel (29) denne gangen, men moldenseren er glad for at konkurrentene endelig frykter henne igjen.

  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Lara Gut-Behrami, den regjerende verdensmesteren i super-G, staket selvsikkert ut i fjellsiden kl. 03.12 natt til fredag.

Sveitseren krøp sammen, fikk opp dampen og krysset mållinjen 22 hundredeler foran Mirjam Puchner. Gut-Behrami gliste til kamera og ble stående tålmodig og vente i bunnen av bakken.

Der observerte hun løper etter løper kjøre inn bak henne på resultatlistene. Det gjaldt også Ragnhild Mowinckel, som jaktet sin tredje OL-medalje i karrieren.

Hun endte på en respektabel 6. plass.

– Det er selvfølgelig kjedelig, jeg skulle gjerne vært bedre. Det er surt at man er nærme, men det er også et godt tegn at man er nærme. «Close, but no sigar», sier Mowinckel, som har vært gjennom et skademareritt de siste årene, til VG.

  • Få siste nytt i VGs OL-studio.

Mowinckel virker nå å være tilbake for fullt.

– Medaljene er ikke delt ut før jeg er i mål. Det er en gøy posisjon å være i igjen, smiler hun.

Mowincjel lå såvidt foran lederen ved første mellomtid, men tapte stort nedover henget. I mål var hun 58 hundredeler bak Gut-Behrami og 25 hundredeler unna medalje.

– Søren, låt det mildt kraftfull fra moldenseren i målområdet.

Gut-Behrami ble filmet mens hun pustet lettet ut etter Mowinckels renn.

– Jeg er veldig glad for at jeg klarte å vinne. Det var tøft å sitte og vente i målområdet, sier hun til Discovery.

Mowinckel vant sølv i utfor og storslalåm i Pyeongchang i 2018.

Ester Ledecka vant gull i både parallellsnowboard og super-G under forrige OL. I årets mesterskap hadde tsjekkeren allerede vunnet gull med snowboard under beina. Med to ski, gikk det ikke veien denne gangen.

Se også andre videoer fra OL:

Les mer om

  1. OL 2022
  2. Vintersport
  3. Alpint
  4. Ragnhild Mowinckel