Red Bull i egen klasse - Sergio Pérez slapp teamordre

Sergio Pérez (33) vant foran Max Verstappen (25) i Bakus gater. Red Bull-teamet er i en egen klasse i Formel 1-VM så langt i 2023.

 Sergio Pérez (t.v.) i depotet i Baku søndag.

– Vi må kanskje tilbake til 1992 for å finne noen som har vært så overlegen i Formel 1-feltet, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal - og snakker om Williams-teamet med Nigel Mansell og Riccardo Patrese.

For Red Bull-førerne lekte med konkurrentene også i Bakus gater søndag. Det var bare et spørsmål om hvem av dem som skulle vinne.

Det ble et lite spennende løp. Det mest dramatiske skjedde helt på slutten - og skyldtes pressefotografene:

Arrangørene hadde nemlig sluppet inn fotografene i pitlane - mens Esteban Ocon samtidig skulle inn til hjulbytte. Det kunne ha gått galt.

– Det er noe vi ikke ønsker å se. Vi kjørte fortsatt. Jeg skulle inn. Jeg måtte bremse og unngå folk. Det kunne ha blitt ei fæl ulykke, sier Ocon i et Viaplay-intervju.

– Det var skremmende.

– Her kan det bli straff til arrangørene, sier Atle Gulbrandsen på Viaplay-sendingen.

– Dette kommer vi til å høre mer om, fastslår motorsport.com på twitter.

– De har så mye høyere fart, sier treeren søndag, Charles Leclerc, om Red Bull etter målpassering. Han kom på pallen for første gang i år i et hovedløp.

Max Verstappen er i VM-ledelse, tett fulgt av Red Bull-kollega Sergio Pérez - 93 mot 87 poeng. Fernando Alonso fra Aston Martin er nummer tre, langt bak de to med sine 60 poeng.

Spørsmål var om Red Bull-teamet ville komme med en teamordre til Pérez om å slippe den regjerende verdensmesteren forbi seg. Eller om Verstappen uansett ville prøve seg med en forbikjøring. Ingen av delene skjedde.

– Vi vet at Verstappen ikke liker å bli nummer to, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Sergio Pérez vant også lørdagens sprintløp.

– Vi vet at Sergio Pérez har ambisjoner om å kjempe om VM-tittelen, sier Henning Isdal.

Verstappen kjørte forbi Charles Leclerc, som hadde tatt starten, og gikk tidlig i ledelsen. Men under sikkerhetsbilen kom både Sergio Pérez og Leclerc forbi. Verstappen kjørte forbi Leclerc, men ble liggende på 2. plass bak meksikaneren til mål.

– Jeg var litt uheldig med sikkerhetsbilen. Jeg hadde litt trøbbel, men vi lærer mye av dette, sier Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

På spørsmål om han kunne ha vunnet også om Verstappen hadde kommet først bak sikkerhetsbilen, svarer «Checo»:

– Det var veldig jevnt mellom oss. Vi traff begge veggen noen ganger. Max presset meg hardt, men jeg klarte å holde ham bak meg.

Dobbeltseier til Red Bull var en fin gave til den mektige rådgiveren Helmut Marko - som har vært en viktig profil i teamet i mange år.

Fernando Alonso og Aston Martin har imponert stort til nå. Kvalifiseringen i Baku var ikke så bra, men Alonso kjørte glitrende også søndag. 41-åringen passerte på vakkert vis Carlos Sainz og ble nummer fire.

Nederlenderen Nyck de Vries har ikke imponert i Formel 1 til nå. Søndag krasjet AlphaTauri-føreren ut av løpet.