Lundby vraket til VM-øvelse - får ikke hoppe mixedkonkurransen

PLANICA (VG) Hoppstjernen Maren Lundby (28) er droppet til søndagens renn for lag til fordel for 19 år gamle Thea Minyan Bjørseth.

DROPPES: Maren Lundby får ikke delta på søndagens hoppøvelse.

Det bekrefter landslagsledelsen overfor VG.

Utøverne som skal representere Norge er Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud, Anna Odine Strøm og Bjørseth. Det opplyser herrelandslagstrener Alexander Stöckl til VG.

– Det var jeg egentlig forberedt på etter dagens konkurranse. Jeg var noen poeng bak Thea og Anna. Sånn sett er det veldig greit at de skal forsvare Norges ære. Jeg får heller bruke dagen til å forberede meg mot stor bakke, sier Lundby til VG lørdag kveld.

Landslagssjef Clas Brede Bråthen forklarer vrakingen av hoppstjernen slik:

– Vi mener vi har tatt ut vårt beste laget basert på trening og resultater så langt, sier Bråthen til VG.

Under torsdagens normalbakkerenn ble Strøm nummer tre, Bjørseth nummer fem og Lundby kom på 7. plass. Lørdag tok de tre bronse under lagøvelsen for kvinner sammen med Eirin Kvandal. Bjørseth hadde da bedre poengsum enn Lundby i begge omgangene.

Sistnevnte er samtidig norgeshistoriens mestvinnende kvinnehopper, men har hatt to trøblete år. I Slovenia har Lundby vist stigende form, noe hun har fortalt VG har gitt økt selvtillit og tro på at hun kan utrette sterke resultater i løpet av mesterskapet.

Nå blir storbakkerennet, hvor Lundby er kvalifisert som regjerende verdensmester, hennes siste konkurranse i Planica.

Les også: Lundbys to år lange kamp: – Det er ufattelig

28-åringen fra Toten har i 2015, 2019 og 2021 bidratt til totalt to sølv og én bronse i VMs mixedkonkurranser. Søndagens renn starter klokken 17.00.

Se hele VM-programmet i VGs sportskalender