Sport

Jakob Ingebrigtsen er førstemann ut

Jakob Ingebrigtsen løper i det første kvalifiseringsheatet på 5000 meter fredag kveld. Filip og Henrik må kjempe mot hverandre. Jakobs favoritt stiller ikke.

Jakob Ingebrigtsen er først ut av brødrene. Her er han, Filip og Henrik på vei til akkreditering og dopingprøver gjennom et vanvittig varmeteppe i VM-byen.
  • Egil Ø. Nærland

Qatar/Aftenbladet: Oppsettet for de to kvalifiseringsheatene på 5000 meter ble klart torsdag formiddag. Ikke uventet blir Jakob, med den beste tiden, 13.02,03 plassert i heatet som kan synes enklest på forhånd.

Her handler det først og fremst om å være blant de fem beste som går direkte til finalen. Finalen som går mandag kveld, består av 15 løpere. Det betyr at også de fem beste tidene er kvalifisert.

Les også

Sprudlet etter ny, fantastisk prestasjon: – I VM skal Cheruiyot få kjørt seg

Sånn sett er det en fordel at Filip og Henrik Ingebrigtsen løper i heat nummer to. Da vet de hvilke tider de må løpe på om de ikke klarer å være blant de fem beste.

Jakob Ingebrigtsen fortalte tidligere til Aftenbladet at han regner etiopieren Gebrhiwet som den sterkeste og største favoritten til VM-gull. Gebrhiwet slo Jakob med noen hundredeler i London, men han figurerer ikke på startlistene.

Det gjør derimot landsmennene Selemon Barega og Muktar Edris, særlig Barega har vært god, men han tapte for Jakob under VM U20 i Tammerfors i fjor.

Aftenbladet kommer tilbake med kommentarer.

Les mer om

  1. Jakob Ingebrigtsen
  2. Henrik Ingebrigtsen
  3. Friidrett
  4. Qatar