Sport

Rotet vekk VM-bronsen i siste omgang

Norges «trønderske» mixed-lag reiser hjem fra VM i Sveits uten medalje.

Skip Invild Skaga med oppdalingene Eirin Mesloe, Martin Sesaker og Wilhelm Næss reiser hjem fra VM med den sure fjerdeplassen. Foto: NTB Scanpix

 • Petter Rasmus

Med tre oppdalinger på laget, ledet Norge bronsefinalen i curling-VM for blandet lag helt til siste omgang. Da smatt Tsjekkia forbi og sikret seg bronsen i mesterskapet.

Knuste Tsjekkia i gruppespillet

Norge møtte Tsjekkia også i gruppespillet. Da vant de komfortabelt 6–2.

– Vi sitter jo med fordelen av den seieren, men de er nok rimelig gira på medalje også. Så det blir nok en tøffere match enn i gruppespillet. Det er jo alltid mye mer press i en finale, så vi ser vel hvem som takler det best, sa Martin Sesaker til avisa Oppdalingen før bronsefinalen.

Raknet på slutten

Kampen om bronsen lørdag startet bra for Norge. Både andre og tredje omgang vant Norge 2-0, og da det sto 5–0 halvveis, så det ut som om det gikk mot VM-medalje. Da Tsjekkia tok to poeng i femte og sjuende omgang, samtidig som Norge kun tok ett, var det et snev av spenning før siste omgang. I den siste omgangen gikk det imidlertid galt for det norske laget, og Tsjekkia vant til slutt 7–6.

Skottland verdensmestere

Norge havnet dermed på fjerdeplass. Norges overmenn i semifinalen, Canada, tapte finalen mot verdensmestrene fra Skottland.

På det norske laget spilte oppdalingene Eirin Mesloe, Martin Sesaker og Wilhelm Næss, sammen med skip Ingvild Ekeli Skaga.

Mesterskapet ble spilt i sveitsiske Champéry.

Les mer om

 1. Curling

Relevante artikler

 1. SPORT

  Her depper landslagsspillerne etter historisk finaletap. Nå tror Moldes håndballhelt på revansj.

 2. SPORT

  Her jubler Molde-spilleren for sjokkseier: Nå er hun klar for VM-finale

 3. SPORT

  Norge feier motstanderne av banen i VM i curling

 4. SPORT

  Molde-utøvere spilte bronsefinale i junior-VM

 5. SPORT

  Dette skjer i OL lørdag

 6. SPORT

  Tre lokale medaljer i ungdoms-OL