Sport

- Det første jeg gjorde var å skrike

Sørlandsk alpintalent kan være ute i ett år etter korsbåndskade.

I fjor vant Bella Fidjeland et sensasjonelt NM-gull og kongepokal på Hemsedal. Nå hinker hun rundt på krykker hjemme hos foreldrene på Hovden. NTB SCANPIX / PRIVAT

 • Åge Harald Drangsholt

I fjor fikk hun sitt store gjennombrudd da hun vant kongepokalen i NM. Nå har Bella Fidjeland ødelagt korsbåndet og må belage seg på 9-12 måneder på sidelinjen.

— Det har ikke gått ordentlig opp for meg ennå, sier Bella Fidjeland - som tidligere i sesongen har slitt med ryggproblemer.

Kristiansand-jentas første sesong på europacup-laget i alpint har på ingen måte blitt slik hun drømte om. Det var i et FIS-renn i svenske Idre lørdag at uhellet oppsto.

— Jeg hektet skulderen i en port, så gikk ytterskien fra meg før den igjen plutselig tok tak og da vred jeg kneet. Jeg merket allerede i lufta at kneet røyk. Det første jeg gjorde var å skrike, sier Fidjeland.

9-12 måneder ute

En MR-undersøkelse på Olympiatoppen i Oslo mandag avslørte at hun trolig også har tatt leddbåndet.

— Men det verste er korsbåndet for med en slik skade tar det sannsynligvis 9-12 måneder før hun kan belaste beinet og kjørte for fullt på ski igjen, sier pappa Ole Petter Fidjeland.

I verste fall ryker hele kommende sesong. Kjetil Jansrud ødela korsbåndet i VM i februar 2013, men kom - utrolig nok - tilbake og vant OL-gull i Sotsji et år etterpå.

— Han begynte å kjøre igjen allerede etter fem-seks måneder, men han får en litt annen oppfølging enn Bella. Når det er sagt, får også hun veldig bra oppfølging på Olympiatoppen, sier faren.

- Jeg skal tilbake

— Og jeg skal tilbake uansett, lover Bella.

Fidjeland fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong da hun vant NM-gull og kongepokalen i Hemsedal. Nå hinker hun rundt på krykker og venter på operasjon.

— Den må vente til hevelsen er nede. Det krever trening for å få ned, slik sett har jeg nok å gjøre, sier 18-åringen.

Les mer om

 1. Alpint

Relevante artikler

 1. SPORT

  Alpintalentet ble påkjørt av en bil i 60 km/t - nå vil hun tilbake til bakken

 2. SPORT

  Den norske VM-helten kjente at noe var galt. Da han kom til legen, fikk han seg en overraskelse

 3. SPORT

  Skadeforfulgte Tviberg knep NM-gullet

 4. SPORT

  Marerittbeskjed for norsk hoppkomet

 5. SPORT

  Norsk landslagshopper fikk nedslående beskjed

 6. SPORT

  Marie Henriksen tvinges til å legge opp: – Tøft å gi slipp på noe som er deg og livet ditt