Sport

VM-skandalen vokser: Proffsyklist skal ha innrømmet bloddoping

Østerriksk syklist skal ha blitt pågrepet i den østerrikske dopingskandalen.

Østerrikske Stefan Denifl har innrømmet bruk av doping.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Tidligere denne uken utførte østerriksk og tysk politi en dopingrazzia i VM-byen Seefeld. Fem utøvere og fire bakmenn ble pågrepet. Én av dem var Mark Schmidt, en lege som mistenkes å være hovedmannen i dopingligaen.

Nå opplyser den østerrikske statsadvokaten Hansjörg Mayr - ifølge TV-kanalen ORF - at de også etterforsker syklisten Stefan Denifl.

Ifølge flere medier har Denifl vært inne til avhør. Der skal han ha innrømmet bloddoping. Mistankene mot han skal ha kommet i løpet av etterforskningen av den pågrepne legen.

  • Hvordan fungerer egentlig bloddoping? Les mer her: Åtte spørsmål og svar om bloddoping

Etappeseier fra Vueltaen

Ifølge ORF ble Denifl løslatt fredag. Han skal ikke ha gitt kommentarer til pressen så langt.

Denifl har blant annet en etappeseier fra det store sykkelrittet Vuelta a España for snart to år siden, og har vært lagkamerat med både Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug, Gabriel Rasch, Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger i Cervélo TestTeam og IAM.

Skuffet Hushovd

Thor Hushovd syklet sammen med Denifl i Cervélo i 2010.

– Det er som jeg har sagt før: Man slutter nesten å bli overrasket. Når det er sagt så er vi nå i 2019, og man hadde håpet at man hadde kommet lenger. Det viser seg igjen og igjen. Folk doper seg og er villige til å ta den risikoen, sier Thor Hushovd til TV 2.

Denifl signerte i 2018 for profflaget CCC Team, men kontrakten ble kansellert på grunn av «personlige årsaker» to måneder etterpå.

Ifølge den østerrikske avisen Krone forventes det ytterligere avsløringer i saken i neste uke. Ifølge avisen kommer det til å involvere tyske utøvere, spesielt innenfor sommeridrettene.

Før helgen innrømmet langrennsløperne Max Hauke, Dominik Baldauf og Aleksej Poltoranin at de hadde bloddopet seg. To andre utøvere, estiske Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv, ble også pågrepet i aksjonen.

Les mer om

  1. Doping
  2. Thor Hushovd