Sport

Stöckl om sommerhoppingen: - Vi har en jobb å gjøre fram mot sesongstarten

Alexander Stöckl er ikke helt fornøyd med den innsatsen og de prestasjonene de norske hopperne klarte i Sommer Grand Prix, hvis vi skal tolke ham rett.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier hopperne må benytte tiden godt fram til sesongstarten om halvannen måned. Han mener det trengs små justeringer til alvoret starter i finske Kuusamo i slutten av november. Foto: NTB SCANPIX

  • NTB

— Vi har fått vist oss bra fram i enkeltrenn, men har likevel en jobb å gjøre fram mot sesongstarten i Kuusamo siste helgen i november, sier den østerrikske landslagssjefen. Han legger til at den kommende halvannen måneden fram til alvoret starter for fullt skal brukes godt.

I tiden som kommer vil det bli en kombinasjon av hopping, teknisk trening, fysisk trening og restitusjon, forklarer landslagstreneren. Han legger til at han har godt håp om at de norske hopperne skal kunne være med å kjempe i toppen også kommende vinter. Samtidig er han klar på at nivået er knallhardt.

LES OGSÅ:

Les også

Suksesstreneren vil fotsette for Norge til OL i 2022

Justeringer

Stöckl sier at både han, den øvrige hoppledelsen og gutta selv er glade for at de får muligheten til å stille med full kvote i de første verdenscuprennene til vinteren, der det altså starter for alvor i finske Kuusamo.

— Gutta må gjøre små justeringer for å være der, men jeg mener vi er i god rute. Jeg vil også si at de nest beste har vist gode takter i sesongoppkjøringen, men det er også grunn til å merke seg at det er blitt veldig jevnt og tøft i toppen, understreker Stöckl.

— Vi har sett at det må leveres på høyt nivå, for ikke å si på topp, hele tiden, dersom vi skal være med å kjempe i toppen. Det gjelder for både menn og kvinner, sier sportssjef Clas Bede Bråthen. Han legger til at de beste hoppene til de norske elitehopperne er så bra at det gjør dem i stand til å vinne renn på øverste nivå, men det vil selvsagt kreve full klaff.

LES OGSÅ:

Les også

Hopplandslaget tok med rakettforskere på laget

Stor bredde

Det er ikke bare på herresiden det er grunn til å ha forventninger til norske hoppere til vinteren, for bredden også blant kvinnene er større enn noen gang. Maren Lundby sikret seg, blant annet, en svært solid og sterk annenplass i et renn i Sommer Grand Prix i Russland i september.

LES OGSÅ:

Les også

Rune Velta (27) legger opp på dagen: - Det er på tide

Samtidig sikret Silje Opseth seg karrierens første poeng i sommer Grand Prix. Slike prestasjoner gir grunn til optimisme.

Thea Sofie Kleven har også vunnet et kontinentalrenn på plass i hjemmearenaen i Lillehammer, og det er i Lysgårdsbakkene at verdenscupen starter opp for kvinnene første helgen i desember.

— Maren Lundby har tatt et skikkelig steg før årets sesong. Hun er blitt mye mer stabil og har jobbet hardt i sesongoppkjøringen, forteller kvinnetrener Christian Meyer.

Les mer om

  1. Hopp