Sport

Boligeiere frykter golfballer

I utlandet bygges det både mye og tett rundt golfbanene. Trenden er på vei til Norge. En golfbane på Østlandet får stadig klager på golfballer som treffer hager og balkonger.

  • Svend Ole Kvilesjø

Media: Boligeiere frykter golfballer Drøbak golfklubb har brukt flere millioner kroner på sikkerhetstiltak allerede, skriver Akershus Amtstidende. Høye nett er satt opp både for å sikre omliggende boliger, og mot riksveien som går langs banen. Likevel har noen golfballer truffet både biler, et vindu, hager og balkonger. — Sikkerhetsmessig er ikke dette et stort problem, sier daglig leder Per Vaagan i Drøbak golfklub til Golf.no. - En knust vindusrute i løpet av 15 år, noen takstein, i snitt én karosseriskade på bil i året. Og vi spiller faktisk 40.000 runder á 18 hull på banen hvert år, oppsummerer Vaagan. Golf Panorama I nordenden av banen er det bygget et stort leilighetskompleks, som lyder navnet Golf Panorama. Mange har flyttet inn nettopp på grunn av nærheten til golfbanen og rekreasjonsmulighetene. Sist vinter bygget golfklubben om flere av hullene, slik at ballretningen ble annerledes. - Det har absolutt hjulpet, men vi får fortsatt en del klager fra boligeiere som har funnet baller i hagen, og er bekymret for sikkerheten. Men nå skal det sies at når ballen har har fløyet så langt, har den ikke mye kraft igjen. Men det kan selvfølgelig innebære en viss risiko. - Vi har et godt forhold til alle naboene våre, og har forståelse for at noen følser seg litt ekstra utsatt. Men det er også et estetisk problem her. En golfbane skal være grønn og vakker, ikke full av sikkkerhetsnett, mener Per Vaagan. Han drar en sammenligning med golfbaner i utlandet, spesielt i Sør-Europa og USA, der det er gjevt å bo rett ved siden av en fairway eller green. - Da har man også forståelse for at baller kan komme på avveie. Men golf er er fortsatt en ung idrett i Norge, understreker Vaagan. Må kanskje bygge om Han har vanskelig for å tro at klubben må stenge noen av hullene på grunn av sikkerheten. Men han mener det fortsatt er en fare for at de må bygge om flere av hullene. - Det vi ønsker oss, er et ferdigregulert område som vi kan bruke i fremtiden hvis problemene blir for store. Skogen vest for banen, som opprinnelig var regulert til golf og fritidsaktiviteter, er siden blitt omregulert til landbruk og rekreasjon. Så der kan vi ikke bygge. Kommunen har også spist seg inn på golfbanen, ved å bygge et aldershjem. Det var for to år siden, og da måtte vi flytte hull 12 nærmere veien, og igjen måtte vi sikre med nett. - Du må få med at en av beboerne i Golf Panorama ringte meg i går kveld etter at lokalavisen skrev om dette. Han håpet virkelig at vi ikke blir nødt til å stenge hull 4, fordi det jo var nettopp muligheten til å spille golf rett utenfor stuedøren som gjorde at de valgte å bo der.

<b>På San Roque Golf Club</b> i Cadiz, Spania, betaler folk millioner av kroner bare for en tomt kloss opp til en fairway eller green på Old Course. Du får garantert et meget stille nabolag, og noen flyvende golfballer inn på eiendommen.

Les mer om

  1. Golf