Sport

Krever OL-ed

I april samles håndballjentene for å starte løpet mot EM i Sverige. Men de som møter må være villig til å satse mot OL i 2008.

  • Arne Hole

— Hvor mange spillere vi innkaller i april vet jeg ennå ikke, men det er da vi starter byggingen av OL-laget, sier Marit Breivik.OL i Bejing blir trolig også Breiviks farvel til landslaget. Da har hun sittet som sjef siden 1994. Med både EM-gull og VM-gull i håndvesken, er det selvsagt at landslagssjefen ønsker å avslutte med et OL-gull.Breivik vil selvfølgelig ikke på det nåværende tidspunkt si hvem hun kommer til å vrake, men som Aftenposten skrev torsdag kommer kravene til å bli skjerpet.Sjefen letter imidlertid litt på sløret og røper at de tre som kom inn på årets lag i 12. time vil få flere sjanser: Anette Hovind Johansen, Marianne Rokne og Tonje Nøstvold.- De gjorde en helhjertet innsats og satset skjorta, lyder dommen fra Breivik.

Større stall.

— Vi skal også ha en større stall neste år, fordi vi ønsker å ha større påvirkning på flere spillere, fortsetter Breivik, som vil ha opp mot 30 spillere på blokken før hun begynner utsilingen til EM, det vil si OL.I tillegg til årets lag og de som er skadet, er disse i Breiviks søkelys: Linn Gossé, kant i NTG/Stabæk. Camilla Horrem, kant i Byåsen. Therese Knudsen, bakspiller i NTG/Stabæk. Marit Frafjord, strek i Byåsen. Kari-Anne Henriksen, playmaker i Ikast-Bording. Else-Marthe Sørlie Lybekk, strek i Leipzig.

Tallene.

Skal Breivik legge vekt på statistikken fra årets VM, er dette tall å ta med seg (bare spillere som var på banen mer enn to timer er tatt med):Best uttelling: Camilla Thorsen 77, Kari Mette Johansen 75.Dårligst uttelling: Ragnhild Aamodt og Anette Hovind Johansen, 47 prosent.Flest tekniske feil:Kristine Lunde 24 og Anette Hovind Johansen 17.Færrest tekniske feil: Kari Mette Johansen 2 og Elisabeth Hilmo 4.Flest innspill: Kristine Lunde 31, Anette Hovind Johansen og Karoline Dyhre Breivang 16.Redninger: Katrine Lunde 43 prosent, Kjersti Beck 36.Samlingen i april er knyttet til to landskamper mot semifinalist Ungarn, en hjemme og to borte.- Vi må vise oss frem for hjemmepublikumet, sier Marit Breivik om den litt underlige delingen av landskampene.

Marit Breivik peker ut fremtiden for de norske håndballjentene etter den svake VM-innsatsen i Russland.

Les mer om

  1. Håndball