Sport

Ida Marcussen VM-klar

Ida Marcussen blir den niende norske utøveren som får klarsignal for VM i friidrett.

VM-KLAR: Ida Marcussen (arkivfoto).
  • Arne Hole

Fredag formiddag bestemte sportssjef Ronny Nilsen seg for å gi 7-kjemperen fra Kristiansand tur til VM i Beijing. 27-åringen har ikke greid VM-kravet i år, men oppfylte poengkravet i juni i fjor.

For å bli VM-klar til mesterskapet i Beijing, som begynner 22. august, har Nilsen bedt Marcussen og trener Lukas Udelhoven om at hun må dokumentere form. Paret har i lengre tid oppholdt seg i Sør-Korea for å forberede seg på et eventuelt VM, og i en lengdekonkurranse sist helg hoppet Markussen 6,26. — 7-kamp er en gren med flere eksplosive øvelser, og med sin lengdekonkurranse – der hun også hoppet – 6,24 og 6,19 – viste Ida at denne eksplosiviteten kan være på plass. Så får resultatene i Beijing vise om dette var et fornuftig uttak, sier Ronny Nilsen.

Les også

– Skjønner ikke hvorfor det er annerledes for meg

På stedet hvil

Ida Markussen debuterte med en løfterik 11. plass i VM i Osaka i 2007. Deretter har det vært liten utvikling, og de siste mesterskapene har gitt plasseringene 25, 19 og 18. Disse ni er nå klare for VM: Ida Marcussen (7-kamp) Ezinne Okparaebo (100 m), Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 m), Isabelle Pedersen (100 m hekk), Amalie Iuel (400 m hekk), Henrik Ingebrigtsen (1500 m), Sindre Buraas (5000 m), Erik Tysse (20 km kappgang, Håvard Haukanes (50 km kappgang).

Les også

  1. Kaldt bad etter trening? Les dette først

  2. Kan bli minste norske tropp på 12 år i friidretts-VM

  3. Marcussen: - Hodet trenger en pause

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ida Marcussen