Sport

Lørenskog utestengt fra eliteserien i ishockey

Oppfyller ikke kravene til klubblisens.

Lørenskog ishockey blir ikke å se i GET-ligaen neste år.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Styret i Norges Ishockeyforbund vedtok torsdag at Lørenskog ikke får lov til å spille i toppserien i ishockey neste år. Det skriver VG.

Årsaken er at klubben ikke oppfylte kravene til klubblisensutvalget, og de får dermed ikke lisens til neste sesong. Til Romerikes Blad sier generalsekretær Ottar Eide at utestengelsen var resultatet av en helhetsvurdering.

– Det var for mye, både når det gjelder fortid og framtid, som forbundsstyret ikke følte var godt nok til å fornye lisensen, sier Eide til Romerikes Blad.

Les også

Konkurstruede Lørenskog fikk avslag av kommunen

Sjokkert styreleder

Lørenskog skulle egentlig levert revidert budsjett forrige fredag, men forbundet mente at materialet hadde så store mangler at de ga ny frist til onsdag denne uken.

Styreleder i klubben, Stig Atle Johnsen, er sjokkert over avgjørelsen og vurderer å anke avgjørelsen.

– Vi har ikke bestemt oss, men jeg tror det er store muligheter for at vi kommer til å anke. Vi har ikke hatt så mye optimisme rundt klubben som nå på veldig lenge. Vi har fått inn cirka ti personer i styret. Vi har gått vekk fra AS og blir en vanlig klubb igjen, sier han til Romerikes blad.

Han forteller at alle skattepengene de skylder er på kontoen, og at de har midler og planer til å drive videre. Han påpeker at klubben aldri har vært konkurs, selv om de har betalt noen regninger og skattepenger for sent.

Skyldte penger til skatt

I forrige uke ble det kjent at Lørenskog ishockey ikke hadde klart å samle inn nok penger til å betale gjelden. Klubben skyldte 771.942 kroner til kemneren og 144370 kroner til skattekontoret for utlendinger, skriver NTB. I tillegg hadde de en stor leverandørgjeld.

Les også

Konkurstruede Lørenskog trygler om krisehjelp: Dommen kan komme onsdag

Klubben søkte om støtte fra kommunen, men fikk nei.

Narvik får dermed tilbud om plassen i GET-ligaen neste år. De har ifølge TV 2 ikke svart forbundet på tilbudet.

– De har ikke akseptert plassen, men vi kommer til å ha tett dialog framover. Det er mange brikker som skal på plass for deres del.

Klubben skal ifølge avisen Fremover ha et styremøte for å diskutere saken på mandag. Styreleder i Narvik har tidligere sagt at det blir vanskelig å si ja på så kort frist.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Get Ligaen