Sport

Vingvåpenet slo til igjen

Norges vinger løper inn så mange mål at de snart letter fra bakken.

Ragnhild Aamodt kunne omfavne Kari Mette Johansen etter en ny, god kamp.
 • Eirik Fardal
  Eirik Fardal
  Sportssjef

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE: Norge til semifinalenKari Mette Johansen og Ragnhild Aamodt sto for 14 scoringer til sammen mot Ungarn – og bidro dermed sterkt til Norges semifinaleavansement i Scandinavium. Ikke få av disse målene kom etter kontringer eller med full gass i den såkalte ankomstfasen – når Norge angriper mot et noe stresset og uetablert forsvar. — Vi er utrolig flinke til å bruke bredden, og få ballen ut dit. Det er enkelt når man har så mange flinke pasningsleggere, sier Ragnhild Aamodt. Hun scoret på syv av åtte forsøk i denne kampen. LES OGSÅ:

 • Gro:

Evighetsmaskin

Kari Mette Johansen scoret på syv av ni, og spilte samtlige 60 minutter mot Ungarn. Det tar på når man er ving og skal løpe 40 meter med maksfart umenneskelig mange ganger i løpet av en kamp. - Men jeg er godt trent nå. Kroppen føles veldig fin, sier hun. Norge slo Ungarn også sist gang de møttes i et EM-sluttspill. Da tok Norge seg til finalen på bekostning av vertsnasjonen Ungarn.

Selvtillit

Vinnerfølelsen fra Göteborg blir viktig å ta med seg inn i helgen, mener Ragnhild Aamodt. - Å møte et godt lag i den siste kampen før semifinalen, er veldig viktig. Det er alltid den siste kampen som sitter igjen i hodet. Og siden dette ble en god opplevelse mot et godt lag, er det bare bra, sier hun. Hvordan går det i EM-KONKURRANSEN?

Les også

 1. Ba om å bli byttet ut

 2. Klare for semifinale

 3. Sverige ute av EM

 4. Gro: - Kom til Sverige!

 5. Tidenes verste for Danmark

Les mer om

 1. Håndball