Dansk håndballekspert med fem nordmenn på sitt drømmelag

– Han er turneringens beste spiller.

Sander Sagosen kalles turneringens beste spiller.

Norge er rammet av håndballfeber etter herrenes prestasjoner i VM i Frankrike.

At et lag som i utgangspunktet ikke var kvalifisert har tatt seg til VM-finalen, går ikke upåaktet hen i de store håndballnasjonene heller.

For danskene ble verdensmesterskapet en gedigen skuffelse, etter tapet mot Ungarn i åttedelsfinalen. Danmark var sammen med Frankrike regnet som den største favoritten til å ta seg til finalen, men gikk på ei blemme mot laget som senere tapte kvartfinalen mot Norge.

Les også

Bekreftet: Norge skal arrangere håndball-VM

– Før mesterskapet hadde jeg kanskje hatt to nordmenn

Etter fredagens semifinaledrama mellom Norge og Kroatia fikk dansk TV 2s ekspert Lars Christiansen i oppgave å sette opp et drømmelag bestående av norske og danske spillere.

– Før mesterskapet hadde jeg kanskje hatt med to nordmenn, sa Christiansen i studio.

Lars Christiansen har med fem nordmenn på sitt drømmelag. Her sammen med Håvard Tvedten tidligere i mesterskapet.

Men nå som det kun gjenstår å fordele medaljene, er rollene byttet om. Den danske eksperten, som selv spilte over 300 kamper for landslaget, har kun med to dansker på laget: Keeper Niklas Landin, samt Mikkel Hansen.

For keeper Niklas Landin var til tider helt enestående i målet til Danmark, og endte mesterskapet med en redningsprosent på 40. Samtidig er Mikkel Hansen selvskreven på et slikt lag.

Les også

Her får sjefen seierskysset etter VM-bragden: – Dette var helt sykt! Er det ikke det ungdommen sier?

Men så starter hyllesten av det norske laget.

Slik hylles de

Magnus Jøndal, Sander Sagosen, Eivind Tangen, Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol får alle plass på drømmelaget, og får alle hver sin lille dose hyllest.

Jøndal:

– Han har spilt stort sett 60 minutter hver kamp og har vært utrolig scoringssikker.

Sagosen:

– Han er turneringens beste spiller.

Les også

Derfor ble VM-heltene håndballspillere

Tangen:

– Kunne godt hatt med Kent-Robin Tønnesen, for begge har vært fremragende. De er veldig godt besatt med venstrehendte spillere.

Bjørnsen:

– I hard kamp med Lasse Svan, men i denne turneringen har han vært veldig sikker.

Myrhol:

– Han kommer man bare ikke utenom.

Nominerer Sagosen til verdens beste spiller

Samtidig har den danske kanalen nominert ti håndballspillere, hvorav seerne skal kåre verdens beste spiller. Der finner vi én nordmann: Sander Sagosen.

– Han er bare 21 år, men han viser allerede nå så høyt nivå at mange av Europas storklubber ville skrive kontrakt med ham, skriver Peter Brunn Jørgensen og Nikolaj Jacobsen, som står bak listen.

Les også

Kritikken hagler mot Klopp: - Mangel på kunnskap og respekt

Andre spillere på lista er Nikloa Karabatic (Frankrike), Kim Ekdahl Du Reitz (Sverige) og Holger Glandorf (Tyskland). Samt danskenes egen stjerne, Mikkel Hansen.

Kiril Lazarov fra Makedonia er også med på den listen. Han er så langt toppscorer i VM med sine 50 mål. Av de gjenstående spillerne i turneringen er vår egen Kristian Bjørnsen nærmest med sine 41. Sander Sagosen følger rett bak med 40.