Slik skal Oilers fortsette storspillet

Petter Thoresen gjør endringer før kveldens kamp mot Frisk Asker.

Petter Thoresen og Oilers har startet med åtte seirer på de første ni kampene. I kveld satser de på å fortsette den overbevisende seriestarten.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Oilers topper kanskje tabellen, men ingen trenger å frykte at de gode resultatene i sesongåpningen blir noen hvilepute for spillerne. Ikke så lenge treneren heter Petter Thoresen.

  • Vi har fått en god start. Nå handler det om å fortsette mot Frisk. Vi jobber hele tiden med å bli enda mer stabile og enda litt bedre, sier Oilers-treneren til Aftenbladet.

At Philippe Cornet har fått arbeidstillatelsen på plass og er spilleklar allerede til kveldens kamp, gir Thoresen stor fleksibilitet når han skal komponere de ulike rekkene. Det hjelper selvsagt også at Stian Høygård og Ruben Smith akkurat nå er de eneste spillerne på skadelisten.

  • Jeg er veldig glad for å ha Cornet i troppen. Det hjelper veldig. Nå kan vi putte fire sterke rekker sammen, forklarer Thoresen.
Les også

Oljearbeideren om NHL: - Du vil alltid ha mer. Derfor er jeg ikke mett.

Nordamerikansk rekke

Til kveldens kamp mot Frisk har han valgt å sette Cornet sammen med Dan Kissel og Josh Soares – som sto over helgens kamp mot Lørenskog fordi han var i Canada i bryllup. Slik forklarer Thoresen tankegangen.

  • Cornet ser meget stabil ut. Jeg håper det er en rekke som kan blomstre etter hvert. Soares har ikke vært like god denne sesongen som han var i fjor. Han har vært inne på litt for mange baklengsmål. Forhåpentligvis kan det å sette ham sammen med nordamerikanerne gi et løft.
Vi jobber hele tiden med å bli enda mer stabile og enda litt bedre.
  • Det er litt ekstra trygt å spille med andre nordamerikanere. Det er litt lettere å spørre hvis jeg lurer på noe. Vi bør utfylle hverandre bra, vurderer nykommer Philippe Cornet.
Les også

Cornet klar for Oilers mot Frisk Asker

Flytter Johansson ned

Stokkingen av rekkene betyr naturligvis at noen blir skjøvet nedover. Jonas Johansson har slitt med å finne sin plass i Oilers-laget i sesongåpningen og flyttes ned i fjerderekken til kampen mot Frisk. Det er et tydelig signal om at Thoresen ikke er fornøyd med svenskens prestasjoner så langt. Johansson ble hentet til Stavanger som en høyrefattet målscorer før sesongen og står med to mål på de første ni kampene.

  • Fjerderekken har vært veldig god så langt. Ved å flytte Johansson ned sammen med Røste Fossen og Medhus, kan det også bli en produktiv rekke. Røste Fossen hadde kanskje fortjent å spille høyere oppe, han har vært veldig god, men nå får vi se hvordan den rekken fungerer sammen mot Frisk, sier Thoresen.

Oilers har vunnet åtte av de ni første seriekampene og har allerede skaffet seg en luke på toppen av tabellen. Kveldens motstander Frisk har også åpnet brukbart, men ligger allerede åtte poeng bak Stavanger. Dersom de skal få med seg poeng fra DNB Arena i kveld, må de nok håpe at keeper Nicklas Dahlberg stenger målet. Svensken er en av eliteseriens beste målvakter, kanskje den beste, og har storspilt mot Oilers tidligere.

Fjerderekken har vært veldig god så langt.
  • Han er en veldig, veldig god keeper. Men han er ikke den største målvakten. Vi må få ham til å flytte seg sideveis, og gjerne sette skuddene våre høyt. Da gjør vi det vanskelig for ham, vurderer Oilers-keeper Henrik Holm som starter sin tiende strake seriekamp i kveld.
Les også

Eksperten med Storhamar-varsko: - Det finnes grenser for hockeyfeber, selv på Hamar

Oilers-rekkene

Ut fra onsdagens trening ser det ut til at Oilers stiller slik mot Frisk Asker i kveld:

1: Tommy Kristiansen — Kristian Forsberg – Christian Dahl-Andersen

2: Philippe Cornet – Josh Soares – Dan Kissel

3: Rudolfs Balcers – Mathias Trettenes – Peter Lorentzen

4: Jonas Johansson – Henrik Medhus – Petter Røste Fossen

Ekstra: Anders Tangen Henriksen

1: Henrik Solberg – Andy Sertich

2: Nick Bruneteau – Dennis Sveum

3: Johannes Johannesen – Daniel Bøen Rokseth

Ekstra: Mats Larsen Mostue

Målvakt: Henrik Holm

FØLG KAMPEN DIREKTE FRA KLOKKEN 18: