Sport

Jakob Ingebrigtsen stormet inn til sitt andre EM-gull på under et døgn: – Nå skal vi feire

I går falt han, før han senere løp inn til sitt første EM-gull. I dag var han nok en gang suveren.

Jakob Ingebrigtsen jubler etter sitt første EM-gull i går. I dag tok han også sitt andre gull. Foto: Egil Nærland, Aftenbladet

 • Halvor Ekeland

Jakob Ingebrigtsen var nok en gang overlegen i U20-EM. Det norske supertalentet løp søndag kveld finalen på 3000 meter hinder, øvelsen han tok VM-kravet på tidligere i sesongen.

Tiden 8.50,00 var ikke i nærheten av sin personlige rekord på 8.26,81, men holdt like fullt til Ingebrigtsens andre EM-gull på under et døgn.

– Nå skal vi feire litt i kveld, ta et par rolige treningsdager og så starte kjøret igjen, sier Jakob Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Se video av avslutningen:

Les også

Jakob Ingebrigtsen falt fra mulig EM-gull. Får tøff kritikk fra faren: – Han gjør alt feil

Ikke samme taktikk

Ingebrigtsen startet som han har gjort i de andre finalene han har løpt til nå i EM. Han la seg langt bak i feltet, før han etter hvert avanserte fremover i feltet. I går la han seg riktignok helt bakerst, men i dag var han litt lenger fremme i feltet underveis.

På 1500 meteren på lørdag forsøkte Ingebrigtsen å komme seg opp i tet med 300 meter igjen. På 5000 meteren senere på kvelden, gikk han opp i tet med 400 meter igjen.

På søndagens 3000 meter hinder gikk han opp i tet allerede etter rundt 600 meter.

Jakob Ingebrigtsen løper inn til EM-gull. Foto: Egil Nærland

Fra 600 meter lå han helt fremme i feltet. Da det gjensto tre og en halv runde, la nordmannen seg i tet og økte tempoet. Da ble det også raskt luker bakover til de andre konkurrentene.

Men den norske unggutten økte ikke farten for alvor før det gjensto 400 meter. Da var det ingen som var i nærheten av å holde følge.

– Det føltes veldig lett. Jeg kjentes overraskende bra ut i forhold til hvordan jeg var i går. Jeg var litt deppet, så det var vanskelig mentalt, sier Ingebrigtsen til NRK.

Skrubbsår og skuldersmerter

Jakob Ingebrigtsen var langt nede etter å ha falt fra et mulig EM-gull på 1500 meter i går.

Unggutten måtte lappes sammen etter fallet. Da han stilte til start på 5000 meter et par små timer senere, var det med en rekke plaster på kroppen, samt bandasje på skulderen. Allikevel var han overlegen.

Med tiden 14.41,67 var Ingebrigtsen i ensom majestet inn til mål. 16-åringen gikk opp i ledelsen da det gjensto 400 meter. Som i dag, var det ingen som holdt følge med det norske supertalentet på den siste runden.

– Jeg kan ikke si jeg kan huske sist gang noen vant både 3000 hinder og 5000 meter. Jeg tror det er unikt, sa kommentatoren på det europeiske friidrettsforbundets TV-sending.

I dag hadde unggutten fått kastet bandasjen på skulderen, men var fortsatt plastret opp da han løp sitt femte løp på fire dager.

– Jeg lurer på hvordan kroppen hans føles nå, etter fem løp. Ingen av løpene var så harde, han trengte ikke løpe fullt før det gjensto 400 meter i noen av løpene, sa kommentatoren.

Les mer om

 1. Friidrett
 2. Jakob Ingebrigtsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Måtte lappes sammen før løpet. Så tok Jakob Ingebrigtsen et overlegent EM-gull: – Sykt deilig

 2. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen spurtet inn til sitt andre EM-gull på to dager

 3. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen falt fra mulig EM-gull. Får tøff kritikk fra faren: – Han gjør alt feil

 4. SPORT

  Pappa Gjert Ingebrigtsen fra seg av begeistring: – Så drøyt at jeg skjelver i kroppen

 5. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen med NM-gull etter enorm avslutning

 6. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen: – Jeg har hele tiden et mål om å bryte grenser, et mål om å bli best