Sport

Den siste måneden er tennisstjernen blitt saksøkt og beskyldt for drap. Lørdag kan hun ta sin første tittel på ni år.

Kun uker etter at hun ble beskyldt for drap, kan Venus Williams ta sin første Grand Slam-tittel på ni år.

Venus Williams er klar for finalen i Wimbledon. Der blir hun den eldste finalisten siden Martina Navratilova i 1994. Men oppladningen har vært tøff. Foto: NTB Scanpix

 • Halvor Ekeland

Palm Beach Gardens, Florida, 9. juni 2017: En av tennisens aller største stjerner er involvert i en bilkollisjon. En person dør som følge av kollisjonen.

Venus Williams kjører den ene bilen. Hun får skylden for dødskollisjonen av politiet. Hun skal ha kjørt på rødt lys i et kryss.

– Det finnes ikke ord for å beskrive hvor knust ... Jeg er fullstendig målløs ... Jeg er bare ..., var alt Venus Williams klarte å si, før hun gråtende måtte forlate en pressekonferanse for noen dager siden.

I etterkant er Venus Williams blitt saksøkt. Allikevel spiller hun finale i kanskje den mest prestisjetunge tennisturneringen i verden lørdag.

– Det er imponerende at hun har kommet seg så langt. Hun så trist ut i starten av turneringen. Jeg trodde ikke hun skulle klare å vinne kamper, sier tennisekspert og Eurosport-kommentator, Christ Francke.

Les også

Tennisstjernen skrek ut i panikk: – Hjelp meg, vær så snill!

Hetses i sosiale medier

Noen uker etter at ulykken skjedde, dukker overvåkingsvideoen fra hendelsen opp. Den viser at Williams slett ikke kjørte på rødt lys. Hun sto og ventet på at lyset skulle bli grønt. Da det ble det, kjørte hun ut i krysset, ventet på at en bil skulle kjøre ut av krysset, før hun svingte til venstre. Fra høyre kommer en bil i full fart, som treffer bilen til Williams.

78 år gamle Jerome L. Barson døde på sykehuset 22. juni.

I ettertid har Williams uttrykt sine dypeste kondolanser til familien til avdøde Barson. Til tross for at hun kanskje har visst at hun var uskyldig, har hun måttet tåle mye kritikk. Blant annet som svar på Twitter-meldingene hun har lagt ut i det siste.

– Killer backhand, killer forehand, killer driver, er blant de mange kommentarene på hennes siste Twitter-melding.

Man kan trygt si at tennisstjernen har hatt en tøff oppladning til Wimbledon-turneringen som pågår i disse dager.

Venus Williams var langt nede da Wimbledon-turneringen startet. Foto: NTB Scanpix

Les også

Hun er den eldste Wimbledon-finalist på 23 år

Se video av pressekonferansen før Wimbledon-turneringen her:

Syndrom og tøff oppvekst

Men de forferdelige oppladningen har ikke stoppet henne. Torsdag gikk hun nemlig til finalen i den prestisjetunge turneringen.

Om hun vinner Wimbledon blir hun også den soleklart eldste kvinnen til å vinne Wimbledon. Den 37 år gamle Williams vil i så fall slå rekorden med over fire år. Martina Navratilova var 33 år gammel da hun vant i 1990.

Kanskje er det ikke tilfeldig at Williams har taklet perioden så bra som hun har gjort. Pappaen skal ha flyttet til et tøft område i Los Angeles da døtrene var små, nettopp for at de skulle bli tøffe.

– De har hatt en ganske tøff oppvekst. De hadde beinhard trening med faren, det var jerndisiplin. De tåler en støyt, de knekker ikke av litt motstand. Det er unikt at de har holdt på så lenge, sier Francke.

I tillegg har Venus Williams fått diagnosen Sjøgrens syndrom. Dette syndromet kan blant annet gi tørrhet i øyne og munn, samt tretthet og leddsmerter. Men Venus har lært seg å leve med det også.

– Når du får noe sånn og klarer å komme tilbake, så tror jeg det handler om at du driver med en idrett du elsker, sier Francke.

Les også

Tennisstjernen Venus Williams kjørte på rødt lys – mann døde

Les også

Tennisstjernen etter dødsulykken: – Jeg er helt knust

Venus Williams i aksjon under semifinalen mot Johanna Konta. Den vant hun overbevisende 6–4, 6–2. Foto: NTB Scanpix

– Har alle muligheter

Nå er altså Venus i finalen og kan vinne sin Wimbledon-turnering. I så fall vil hun ligge en seier bak lillesøster Serena, som ikke deltar i årets turnering fordi hun er gravid.

– Jeg tror at hvis jeg hadde oppnådd dette i en annen turnering, så ville det vært fantastisk. Men det ville ikke vært i nærheten av det samme som å vinne Wimbledon, sa Venus Williams etter sin femte turneringsseier for ni år siden.

Nå kan hun altså ta sin sjette seier. I semifinalen stoppet hun Johanna Konta fra å bli den første britiske kvinnen i en finale i Wimbledon på 40 år. Nå møter hun Garbiñe Muguruza.

– Jeg kunne ikke bedt om mer, men jeg ber allikevel om litt mer. En seier til ville vært utrolig, sa Williams etter semifinalen.

Williams har ikke vunnet en single-turnering i Grand Slam siden forrige Wimbledon-seier tilbake i 2008. Francke tror vi får en jevn finale, men at amerikaneren har gode muligheter.

– Venus ser nok sin største mulighet til å vinne en Grand Slam igjen. Det er ganske unikt å komme tilbake ni år etter forrige sier, i en alder av 37 år. Det er vanskelig å si hvem som vinner, men hun har alle muligheter til å vinne. Hun er bedre enn noen gang, sier eksperten.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt:

Les mer om

 1. Tennis
 2. Wimbledon (Tennis)

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Hun er den eldste Wimbledon-finalist på 23 år

 2. SPORT
  Publisert:

  Tennisstjernen etter dødsulykken: – Jeg er helt knust

 3. SPORT
  Publisert:

  Venus Williams tapte Wimbledon-finalen etter totalkollaps

 4. SPORT
  Publisert:

  Norsk spiller sensasjonelt klar for finale: – Noe av det større man kan spille

 5. SPORT
  Publisert:

  Disse tre kan snyte Federer for en historisk seier

 6. SPORT
  Publisert:

  16-åringens tale vekker oppsikt. Nå hylles hun av tennisverdenen: «Aldri sett noe lignende».