Har ikke fått lønn

Åtte ryttere i Astana-laget, inkludert Lance Armstrong (37), startet sjuende etappe i Giro d’Italia i drakter der flere sponsormerker var fjernet.

Lance Armstrong og lagkameratene i Astana synes ikke noe om at flere sponsorer ikke har oppfylt pliktene sine. FOTO: SCANPIX

Årsaken er at rytterne i laget kun har mottatt lønn for to måneder hittil i år på grunn av uteblitte sponsorpenger. Bare fire sponsorer har oppfylt sine økonomiske forpliktelser og blir fortsatt eksponert på lagets drakt.

Hovedsponsor er en koalisjon av statseide selskaper fra Kasakhstan, som har tatt hovedstadens navn.

– Kun én sponsor fra Kasakhstan har betalt. Ingen av de øvrige. Vi akter å fortsette vår protest til selskapene har gjort opp for seg økonomisk. Rytterne er alt annet enn fornøyd, sa sportsdirektør Johan Bruyneel.

Åtte av ni Giro-ryttere i laget valgte å ikle seg den sponsorribbede drakten før fredagens etappe. Kun lagets eneste kasakhstanske rytter, Andreij Zeits, våget ikke å delta i protesten og bar sin vanlige drakt.

Det internasjonale sykkelforbundet har gitt laget frist til 31. mai med å løse de økonomiske flokene eller å risikere suspensjon. Lance Armstrongs «Livestrong»-stiftelse er en av sponsorene til laget som vurderer å overta som eier.

Den løsningen kan vise seg å bli den eneste dersom Armstrong skal få muligheten til å sykle Tour de France i juli.