Sport

Alle tror på Kristoff-suksess

— Han bør vinne en etappe, sier Johan Kaggestad.

Alexander Kristoff ankommer Stavanger lufthavn Sola for avreise til Tour de France.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Forventningene til Alexander Kristoff er skyhøye foran årets Tour de France. Alle regner med at Storhaug-ekspressen stikker av med flere etappeseirer under touren.

Selv om han allerede har 18 etappeseirer i år, og er verdens mestvinnende syklist denne sesongen, er det Tour de France som er sesongens store høydepunkt for Kristoff. Onsdag satte han kursen mot Nederland og Utrecht og lørdag går startskuddet for sommerens vakreste eventyr.

Les også

Tour de France: Dette kjemper de om

I dagene før avreise har Kristoff valgt å ligge litt lavt. Etter fellesstarten under NM på Lillehammer søndag, har 27-åringen takket nei til alle forespørsler fra media. Det å være verdens mestvinnende syklist i 2015 har nemlig sin pris. Mange ønsker en bit av sykkelstjernen og interessen før Tour de France er mildt sagt enorm. Forrige uke ble han også far for andre gang og Stavanger-syklisten merker nå på kroppen at det har vært mye de siste ukene.

Derfor brukte han de siste dagene til å lade batteriene med å trene i fred og ro.

Les også

Froome: - Mer sulten på Tour-suksess enn noensinne

Grønt i sikte

Under Tour de France skal Kristoff først og fremst forsøke å kopiere fjorårets bragd, og alle Aftenbladet har snakket med forventer at han også skal klare det.

— Jeg tror han har store muligheter til å kopiere det han gjorde i fjor, og kanskje gjøre det enda bedre. Han har i år et enda bedre lag rundt seg og forutsetningene for å lykkes er større. Han kan vinne flere etappeseirer og også være med å kjempe om den grønne trøyen, sier sportsdirektør i Coop Østerhus, Roy Hegreberg.

Også TV 2s ekspertkommentator, Johan Kaggestad, er sikker på at det blir en dyrisk kamp om etappeseirene.

— Sjansene er minst like gode som i fjor. Formen må være god og i tillegg må opptrekkstoget hans fungere godt. Han bør vinne en etappe, sier Kaggestad.

Fordel å være blant favorittene

Hegreberg tror det er en fordel for Kristoff at han i år er å regne blant de definitive favorittene.

— Jeg tror mer det er en fordel enn en ulempe. Det er ofte mange velter den første uken, men favorittstempelet gir ham respekt i feltet og i tillegg har han et lag som passer på ham, sier han.

Norges landslagssjef i landeveissykling, Stig Kristiansen er fornøyd hvis Kristoff sikrer seg én etappeseier, men har likevel tro på at han kan prestere enda bedre.

— Alt ligger svært godt til rette for at han skal lykkes, men det er mange om beinet. Han har et godt lag rundt seg og alle kjenner sine oppgaver. Samtidig er Kristoff ekstremt flink til å plassere seg riktig på egenhånd. I tillegg er han avhengig av god form og det er jeg overbevist om at han er i, sier Kristiansen.

Les også

  1. Eiking klar for Tour de France-lag

  2. Uventet allianse sikret NM-gullet for Boasson Hagen

  3. Boasson Hagen vant dramatisk NM-gull på hjemmebane

Les mer om

  1. Tour de France