Sport

Tutta tapte og ble satt ut av laget

De skulle være Europas beste. Likevel fikk Suzann Pettersen og Anna Nordqvist skikkelig bank i den første matchen i Solheim Cup. Og så ble Tutta satt ut!

Suzann Pettersen leverte under pari i Heidelberg.
  • Arne Hole

ST. LEON-ROT. (Aftenposten): Uten å ville snakke med noen forlot Tutta og den svenske jenta greenen på det 16. hullet og satte seg i en golf cart. Lenger kom de nemlig ikke. Da lå den amerikanske duoen Paula Creamer og Morgan Pressel tre hull opp, og med bare to igjen å spille var det bare for den norsksvenske duoen å gratulere amerikanerne.

— Vi visste at vi måtte spille godt når vi fikk det oppsettet. Suzann og Anna er jo de to beste hos Europa. Vel, vi leverte vel ikke det beste spillet, men de gjorde noen feil – og det ga oss seieren, sa Paula Creamer og la til: - Dessuten hadde vi den lille flaksen som du alltid trenger.

— Vi visste allerede for en uke siden at vi skulle spille sammen. Det ga oss god tid til å forberede oss. Dessuten er vi bestekompiser, la Morgan Pressel til. Hun var med å slå Tutta i samme spilleform både i 2009 og 2011. ## To seire hver

I tillegg til Creamer/Pressel, vant også Cristie Kerr og Lexi Thompson sin match mot Karin Icher og Azahara Muños (2/1), mens Charley Hull og Melissa Reid slo Michelle Wie 2/1 og Sandra Gal og Catriona Matthew slo Stacy Lewis/Lizette Salas 3/2. Dermed 2-2 i poeng etter den første økten.

Totalt skal det spilles om 28 poeng. Ettersom Europa er tittelforsvarer, er reglene slik at USA må ha 14,5 poeng for å få med Solheim-pokalen tilbake over Atlanteren.

Skjevt ut

I Foursome slår spillerne på ballen annen hver gang. Nordqvist slo ut på et første hullet, men allerede på sitt første slag for dagen feilet Tutta. Hun hooket andreslaget ut i roughen og ga lagkameraten en umulig oppgave. Dermed var USA en opp etter ett hull.

— De er ikke giftige nok, kommenterte pappa Axel etter halvspilt runde. Da hadde amerikanerne gått til tre opp. Både han og mamma Mona følger Solheim Cup på tett hold. Det samme gjør Tuttas kjæreste, Christian Ringvold. Men Tutta satte ingen av dem i feststemning med sitt nokså middelmådige spill. Og da heller ikke Anna Nordqvist leverte noe ekstraordinært, ble det et surt tap.

Ut av laget

Lagkaptein Carin Koch ble tydeligvis ikke så imponert av Tuttas spill hun heller. Da oppsettet kom for formiddagens fourball, var ikke Tutta med. Det er første gang siden 2007 at Norges golfener ikke får lov til å spille fourball på åpningsdagen – en spilleform hvor to tomannslag spiller mot hverandre, men hvor bare den beste scoren til hvert lag teller.

Det oppsettet kom nok overraskende på Tutta, som trolig sultet etter revansje. På ti slike starter i Solheim Cup har tapt bare to ganger, vunnet syv og delt en.

Men den svenske lagkapteinen Koch vil ha alle spillerne i gang før Solheim Cup i Tyskland fortsetter med foursome og fourball lørdag og avsluttes med 12 singlekamper søndag.

— Jeg trodde jeg skulle spille, men Carin ville rotere på laget - og da ble det sånn. Men jeg skal spille begge i morgen, sa Tutta da hun vekslet noen få ord med pressen etter at laguttaket til fourball hadde kommet.

— Vi ble rett og slett utklasset av amerikanerne, kommenterte Oslo-jenta om tapet.

— Vi spilte ganske bra, men misset noen putter på kritiske tidspunkter, konkluderte Nordqvist, som fikk en ny sjanse, da sammen med landsmannen Coroline Hedwall.

Les også

Hun kan bli Golf-Norges førstedame

Les mer om

  1. Golf