Kristoff vant i California - parkerte Sagan i spurten

Nordmannen kunne endelig juble.

Alexander Kristoff vant lørdagens etappe i Tour of California.
  • 100% Sport

Alexander Kristoff vant omsider en spurtduell med knallsterke Peter Sagan og kunne juble for seier på 7. etappe i Tour of California lørdag.

Kristoff fikk god hjelp av sine lagkamerater i Katjusja og hadde beina som skulle til for å avvise det siste forsøket fra Sagan i spurten.

Julian Alaphilippe satt med i tetgruppen og forsvarte ledertrøya i rittet foran den avsluttende etappen søndag.

Les også

Belgisk syklist utestenges i seks år for motorjuks

Sagan la seg på hjul med Kristoff en drøy kilometer før mål og satset på å passere ham i spurten, men han maktet det ikke. Slovaken, som har to etappeseirer tidligere i rittet, måtte nøye seg med 2.-plass. Danny van Poppel ble nummer tre.

Imponert

Kristoff var imponert over Sagans kjøring. Sagan hadde kjørt store deler av rittet helt alene i front.

– Vi måtte kjøre hardt for å ta ham igjen, og likevel var han der rett ved siden av meg i spurten. Helt utrolig. Jeg er glad for at jeg klarte å slå ham, men om han hadde spart på kreftene så tror jeg at han ville ha vunnet denne spurten, sa Kristoff i en pressemelding sendt ut fra hans lag, Katjusja.

Kristoff sier at han prøvde seg fram underveis i etappen, men at konklusjonen ble at formen er som den skal etter innsatsen i fjellene.

– Jeg var sliten, men visste at de andre også var det. Det er flott å avslutte med en seier mot slutten av rittet, og dette viser at jeg er på rett vei fram mot Tour de France, mente Kristoff.

Avviste

Julian Alaphilippe avviste alle angrep fra rivalene og har mer eller mindre sikret seg sammenlagtseieren i rittet. Han er 16 sekunder foran australske Rohan Dennis og 38 foran amerikanske Brent Bookwalter før den flate, raske avslutningsetappen søndag.

I motsetning til lørdag er det ingen tøffe stigninger søndag, og alt ligger an til en massespurt. (©NTB)