Sport

Den tyske spillerens feiring startet håndballbråket. Her er forklaringen hans

Simon Ernst var fra seg av begeistring og løp inn på banen for å feire tyskernes seiersmål mot Norge. Så kom protesten.

Spilleren med gul vest (i den røde ringen), Simon Ernst løp inn i sluttsekundene, og gjorde dermed at Tyskland hadde to keepere på banen samtidig.
  • Christian Skare Stendal
Les også

Norge dropper protesten etter håndballjukset

KRAKOW (adressa.no): — Det var vanskelig. Jeg sov ikke så godt i natt som jeg har gjort tidligere i turneringen, sier Tysklands Simon Ernst.

Fredag kveld tabbet han seg ut og løp inn på banen i vill jubelrus etter at Kai Häfner satte inn 34-33-målet mot Norge i ekstraomgangen i EM-semifinalen i Krakow.

Problemet var bare at det var fire-fem sekunder igjen på klokken, og tyskerne skulle fått en spiller utvist og Norge skulle fått muligheten til avkast fra midten.

Tenkte på det hele natten

Det skjedde ikke, og derfor la også Norge inn protest fredag kveld.

— Det var hardt, men i morges, da jeg hørte at de ikke opprettholdt protesten sin, var jeg så glad. Jeg er glad for at ingenting skjedde, og etterpå kan vi le av hendelsen, men det var en stor feil og det skal aldri skje igjen, sier Ernst.

Les også

Norges håndballpresident: - Må ikke være lov å være skurkeaktig

Fredag kveld forsøkte lagkameratene å trøste 21-åringen, og sa til ham at det ikke kom til å gå utover tyskernes finaleplass.

— Men jeg tenkte på det hele kvelden og hele natten, sier han.

Tobias Reichmann (9) jubler idet sluttsignalet går, Simon Ernst med gul trøye er på banen i det øyeblikket. Dermed hadde Tyskland én spiller for mye på banen.

Og forteller at han ikke klarer å forklare hva som gikk av ham.

— Jeg var bare så glad. Jeg så det siste målet, og vet ikke hva som skjedde. Selv når jeg ser videoen nå vet jeg det ikke. Jeg løp bare inn på banen, var så glad, og tenkte ikke på at det var tre sekunder igjen, sier han.

Les også

Ekspert refser håndballregelverket: - Det er et veldig stort problem

— Ikke dårlige tapere

- Kan du forstå at nordmennene ble frustrerte?

— Selvfølgelig. Og jeg tror at om vi var i den posisjonen ville vi ha prøvd det samme. Jeg vet ikke hvordan sjansene hadde vært for en omkamp, men jeg er glad det ikke skjedde, sier Ernst til adressa.no.

Selv vil han ikke stemple nordmennene som dårlige tapere etter protesten.

— Nei, jeg synes ikke det. Om du er i en posisjon der du kan nå finalen, selv om det er etter kampen, så ser du etter en måte for å få en sjanse til. Jeg synes det er ok, og vil ikke si at de er dårlige tapere. Vi ville nok gjort det samme, gjentar han i pressesonen i Tauron Arena lørdag ettermiddag.

Nå lover 21-åringen at han har lært av feilen.

— Jeg kommer aldri til å feire for tidlig igjen, sier han.

Se hendelsen Norge protesterer på her (video med tillatelse fra Viasat):

Les også

  1. Erevik om protesten: - Vi hadde aldri fått gjennomslag

Les mer om

  1. Håndball