Sport

Syk Stine Borgli beholdt ledertrøyen

Stine Borgli slet med vond hals og var tvilsom til start helt til søndag morgen. Hun fikk en billig reise underveis, og endte opp som nummer tre.

Stine Borgli, i oransje ledertrøye, spurtet inn til en tredjeplass i Norgescuprittet på Jæren. Hun beholdt dermed ledertrøyen sammenlagt. Foto: SVEIN HAGEN

  • Svein Hagen

Lenge var det i tvil lørdag kveld om hun skulle stille til start eller ikke i Norgescuprittet på Jæren. Hun ønsket selv å sykle all den tid hun hadde ledertrøyen og var lysten til å beholde den videre.

– Jeg hadde ikke feber så jeg tok sjansen på start, samtidig som jeg håpet å få et så billig ritt som mulig med mange gode lagvenninner fra laget mitt, CK Victoria, rundt meg, forklarer hun.

Hun slet og tok ingen sjanser på å fullføre gaterittet lørdag, og hun var i grunnen glad for at hun valgte å bryte det rittet.

Les også

Stine Borgli ga Mathias (13) en sykkel verdt 30.000 kroner

Måtte bryte for ikke å bli verre

– Jeg tror at hadde jeg slitt meg gjennom gaterittet, så er det slett ikke sikkert jeg hadde klart å stille til start i fellesstarten, sier hun.

Stine Borgli legger ikke skjul på at det tidvis var litt vondt å puste med sår hals, men stort sett gikk det greit for seg underveis.

– Det er ingen hemmelighet at jeg sparte på kreftene så godt som jeg bare kunne underveis, og følte jeg hadde god kontroll da vi gikk ut på den siste runden på 22 kilometer rundt Orrevatnet. Samtidig visste jeg ikke hvordan kroppen ville respondere om det ble stor fartsøkning innover mot mål, sier hun.

Underveis var det ingen bakdel at laget hennes hadde en syklist i brudd, dette gjorde at de ikke trengte å anstrenge seg for å ta opp jakten på henne.

Feltet i kvinnenes seniorklasse holdt seg stort sett samlet gjennom hele rittet. Foto: SVEIN HAGEN

Tullet litt i opptrekket

Etter at det ble litt tullet opptrekk før spurten, så hadde hun ikke det aller beste utgangspunktet før den lette spurten i slak nedoverbakke inn mot mål.

– Faktisk er det slik at jeg skulle ønsket at oppløpet hadde vært motsatt vei av det som var her på Horpestad. Jeg er så lett i kroppen at jeg sliter godt når jeg skal spurte i et så lett parti som dette.

Det ble tidvis kjørt litt hardt underveis på den siste runden, og hun måtte virkelig bite tennene sammen for å holde følge fram til oppløpet.

Inn mot mål var hun sjanseløs mot Team Hitec-rytteren Line Gulliksen, som vant med en god sykkellengde. Stine Borgli måtte innse at hun var noen små centimeter fra å bli nummer to.

– Jeg syklet her for å vinne, men hadde ikke så mye å stille opp med på slutten. Klart jeg ikke er kjempefornøyd med å bli nummer tre i et Norgescupritt, men med noe skrantete helse så var det kanskje ikke så verst, understreker hun.

Les også

Stine Borgli åpnet norgescupen med seier

Beholdt ledertrøyen

Selv om hun ble nummer tre, så sykler hun fortsatt etter denne helgen i den oransje ledertrøyen. Og den akter hun å beholde videre i sesongen.

– Klart når jeg har fått den, så skal jeg virkelig kjempe med nebb og klør for å beholde den videre etter de neste rittene. Det er ikke så rent lite prestisje i det å sykle med den, understreker Stine Borgli.

Den kommende uken tar hun familien med seg en uke til Sørlandet, og hun satser på å sykle et mindre ritt der tirsdag.

– Først og fremst må jeg bli frisk, så kan jeg begynne å kjøre på med litt tøffe treninger igjen. Det var utvilsomt surt å bli syk akkurat nå når Norgescupen var her på hjemmebane, men sykdom er ikke akkurat noe jeg styrer selv, sier Stine Borgli til Aftenbladet.