Sport

Stortalentet falt etter konkurransens lengste hopp: – Sykt kjedelig

Johann Forfang (21) har vist spennende tendenser denne helga og har vært med på å vinne, falle og ha det lengste hoppet i Wisla.

GULL: Landslagshopperne tok gull i Sommer Grand Prix i Wisla i Polen. Fra venstre: Anders Fannemel, Joachim Hauer, Tom Hilde og Johann Forfang.

  • Robin Andersen

I helga har hopplandslaget tilbrakt dagene i Wisla under Sommer Grand Prix, der blant annet Tromsøs Johann Forfang har deltatt, og det har uten tvil vært en innholdsrik helg for landslagshopperen fra Kvaløya. 21-åringen var en av fire hoppere som tok førsteplass i laghoppkonkurransen på lørdag, og søndag falt han i 2. omgang i den individuelle konkurransen etter et hopp på 134,5 meter, som var omgangens lengste. Forfang pådro seg heldigvis ingen skader i nedslaget.

– Jeg fikk en fin flyt i hoppet og kom ganske langt ned i bakken. Prøvde meg på et nedslag, men jeg var ikke sterk nok og trynte, forteller Johann Forfang til iTromsø.

Etter 1. omgang lå Forfang på delt 5. plass med Robert Kranjec, men endte på 12.-plass etter fallet. Tromsøværingen hadde nok endt på pallen om han hadde klart nedslaget i 2. omgang.

– Det var sykt kjedelig, og jeg er ikke veldig fornøyd med plasseringen, men selve hoppet er jeg meget godt fornøyd med, sier stortalentet.

– Jeg ønsker å være ankermann

Forfang tok gullet i laghopp sammen med Tom Hilde, Joachim Hauer og Anders Fannemel. Sistnevnte var ankermann for Norge, men det kan like gjerne være Forfang som har den når sesongen starter i vinter.

– Det handler veldig mye om hvem som føler seg i best form, og det er ting som forandrer seg fra dag til dag. Denne helga har Anders vært i en fin flytsone og leverte også som ankermann, sier Forfang.

– Men det kan like gjerne være deg som har den rollen?

– Helt klart, jeg har vært det før og det er en rolle jeg trives med. Det er noe som blir å byttes på utover sesongen, og da kan det være meg som har den neste gang.

Landslagstrener Alexander Stöckl ser en positiv utvikling hos Forfang.

– Johann har levert veldig gode prestasjoner denne helga, og spesielt det siste hoppet selv om han ikke klarer å kontrollere nedslaget. Det lover veldig godt for sesongen, og han viser at formen er bra, sier Stöckl til iTromsø.

– Ikke noe galt i treningsarbeidet

Det har vært mannefall på skadefronten den siste tiden på hopplandslaget. Både Kenneth Gangnes (korsbånd), Daniel-André Tande (tretthetsbrudd) og Rune Velta (forstuede tær) er alle på skadelista. Til og med landslagstreneren ble en del av den etter å ha røket akillesen etter en volleyballøkt med landslaget.

Les også

Hopp-treneren spilte volleyball - røk akillesen

– Det er ikke noe galt med treningsarbeidet, og det er helt tilfeldig at det har skjedd at alle tre har blitt skadet samtidig. De sliter med hvert sitt og det er helt forskjellige skader, så hvordan vi trener på landslaget har ikke hatt noe å si på det, sier Forfang, som kan fortelle om en bra treningsperiode i sommer.

– Det har vært mye jobbing med fysikken, og det er gjerne det vi bruker tiden på når det er sommer. Men jeg føler at ting er som de skal være om dagen, sier 21-åringen.

Maciej Kot vant søndagens hopprenn foran Anders Fannemel og Andreas Wellinger. Nå bærer det videre til Oberhof den 7. august for Forfang og resten av landslaget, før det blir samlinger både i Japan, Finland og Italia før verdenscupen går av stabelen. Tromsøværingen endte på 5. plass i verdenscupen sammenlagt i fjor.

Les mer om

  1. Hopp