Hushovd fristet av Boasson Hagens nye lag

Kan bli leder i MTN Qhubeka.

LEDERMATERIALE: Thor Hushovd tror spesielt at han på det taktiske kan være en nyttig mann å ha i et sykkellag selv om han nå legger opp som aktiv. Her fra Arctic Race.

Thor Hushovd sykler lørdag sine siste tråkk som proffsyklist. Til TV 2 innrømmer BMC-rytteren at en framtidig rolle i MTN Qhubeka frister.

— Jeg tror jeg kunne hjulpet, og forberedt laget (MTN Qhubeka) på best mulig måte inn mot de store løpene, ikke minst med tanke på det taktiske, sier Hushovd til TV 2.

At landsmann Edvald Boasson Hagen allerede har bekreftet at han sykler for det sørafrikanske laget neste sesong, gjør laget mer interessant for sørlendingen.

Les også

Hagen brukte Hushovd som mentor i lagvalget

— Det frister, selvsagt. Edvald har et enormt potensial, det vet alle. Vi har ikke sett det beste av han de siste to årene. I tillegg er MTN Qhubeka et spennende lag. De har en annen filosofi og tankegang enn andre, sier Hushovd.

Tidligere har sykkellaget forsøkt å få Hushovd til å forlenge karrieren ved å signere for dem til etter Paris- Roubaix neste sesong. Det rittet er nemlig blant Hushovds favoritter. At laget ønsker Hushovd med videre, også på sykkelsetet, har likevel ikke gjort noe med beslutningen om at 36-åringen skal legge opp.

— Jeg har ikke angret en dag (på at jeg legger opp), sier Hushovd til kanalen.

— Jeg har gått mange runder med meg selv og funnet ut at dette er det rette. Samtidig er det klart at jeg vil savne ting.

Lørdag sykler Hushovd endagsrittet GP Imopanis-Van Petegem.

(©NTB)