Sport

Borte best for Oilers: – Vi må bli bedre hjemme

Oilers er bedre på bortebane enn hjemme i DNB Arena. Det vil Oilers' poengkonge David Morley gjøre noe med.

David Morley (t.v.) og Jacob Lagacé har bidratt til at Oilers igjen er et topplag. Torsdag slo de Storhamar på bortebane, lørdag venter Vålerenga i DNB Arena. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

 • Kjetil Flygind

Det er ingen tvil om at Oilers er tilbake i toppen av norsk ishockey. Men fortsatt varierer det. Fra å tape to ganger på hjemmebane for Manglerud Star til å slå sist sesongs mesterlag Storhamar, som også er serieleder, to ganger i Hamar OL-Amfi.

Senest torsdag kveld.

Da ble David Morley matchvinner for Todd Bjorkstrands lag med sin 3-2-scoring ett minutt og sju sekunder før slutt. Dette var mål nummer åtte, poeng nummer 22 (likt med lagkompis Jacob Lagacé i poengstatistikken) for 28-åringen fra Canada.

– Vi kan så klart bli Norges beste lag denne sesongen. Det viser vi ved å slå Storhamar to ganger på bortebane. Vi må bare bli mer stabile. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men nå er det morsomt. Og om vi kan klatre enda litt til så blir enda morsommere, sier Morley til Aftenbladet.

Laget ligger på 2. plass på tabellen. Poenget bak Storhamar. Lørdag venter Vålerenga i DNB Arena. Oslo-laget ledet komfortabelt hjemme mot Lillehammer torsdag. Men så gikk lyset. Lillehammer vant til slutt 7–5 i Furuset Forum.

Les også

Råsterk Oilers-seier: Slo serieleder Storhamar på bortebane

Oilers jublet for seier på Hamar. Dette var andre gang Oilers slo Storhamar i OL-hallen fra 1994 denne sesongen. Foto: Christoffer Hjalmarsson

Borte best

Å vinne på bortebane er slett ikke noe nytt for Oilers.
Statistikken viser at Oilers har gått av isen i DNB Arena som vinner seks ganger på 11 forsøk. På bortebane har Oilers vunnet sju av ti.

Morley mener hjemmeformen må opp.

– Vi snakket mye om det i landslagspausen, at vi må stabilisere oss på det høyeste nivået vårt. Og så må vi bli bedre hjemme, for borte er vi ganske bra. Vi må finne ut hvorfor det er slik. Gode lag tar vare på hjemmebanefordelen sin. Med bra tilskuere og en så fin arena må vi sørge for å ta alle poengene som er mulig hjemme, sier Morley og varsler en tett og tøff kamp mot Vålerenga.

– Kan du forklare hvordan dere kan tape for MS to ganger hjemme og slå landets beste lag to ganger borte?

– Nei, det kan jeg ikke. Om noen av oss hadde forklaringen så hadde vi sørget for at det ikke skjedde igjen. Det spiller ingen rolle om det er MS, Ringerike, Vålerenga eller Storhamar. Alle som kommer til vår arena skal reise tomhendte hjem igjen. Det gjelder å bli mer stabile, sier Morley.

Les også

Oilers bruker kampmaraton som sluttspilltrening

Tøffe foran eget mål

Heller ikke kaptein Kristian Forsberg har gode svar på hvorfor Oilers vinner flere kamper borte enn hjemme. Men han er sikker på en ting:

– Det viktigste er å være skjerpet på lørdag. Jeg tror Vålerenga er sugne på en seier etter tapet for Lillehammer. Vi må bare fortsette som i de siste kampene. Vi er solide defensivt, vi er tøffe foran eget mål. Det skal vi ta med oss, sier Forsberg.

Trener Todd Bjorkstrand mener seieren over Storhamar gir selvtillit.

– Det å vinne disse kampene mot de andre topplagene er spesielt viktig. Nå venter en ny, tett kamp. Vålerenga er et bra lag som vi har slått borte og tapt for hjemme. Hjemme var det kun ett mål som skilte, men nå vet vi at disse ettmålskampene kan vippes i vår favør. Det blir en tøff match som blir veldig morsom å spille. Vi skal absolutt være klare, sier Oilers' amerikanske trener.

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Eliteserien (hockey)
 3. Stavanger Oilers

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ble matchvinner for Oilers: – Det er jo en nydelig følelse

 2. SPORT

  Nå nærmer Oilers-profilen seg comeback: – Det er mulig jeg spiller på torsdag

 3. SPORT

  Storhamar-kaptein Thoresen: – Vi har ikke gitt opp å ta igjen Oilers

 4. SPORT

  Oilers-kapteinen har lært: – Skal ikke gå i samme fellen som i fjor

 5. SPORT

  Her er Oilers-sjefens advarsel til konkurrentene

 6. SPORT

  Morley fortsetter å storspille: – Gullhjelmen betyr absolutt ingenting