Sport

- Vi kledde fullstendig av dem

Oilers nærmer seg europacupfinale etter storseier.

Martin Stranfeldt (nummer 26) har her startet lørdagens målshow, og gratuleres av lagkameratene. Til slutt vant Oilers hele 9-1.
  • Fredrik Fornes
Det ble svært mye trafikk foran målet til Dunaujvaros. Her er det Christian Dahl-Andersen som prøver å krige pucken i mål.

VOJENS, DANMARK (aftenbladet): Stavanger Oilers tok lørdag sin andre seier i semifinalespillet i Continental Cup. Etter en sterk 4-3-seier på straffer over Neman Grodno fredag, fulgte laget opp med å totalt overkjøre ungarske Dunaujvaros Acelbikak. Det samme laget overrasket alle med å slå vertene SønderjyskE 2-1 – men Oilers viste dem ingen nåde.

— Jeg så kampen deres mot danskene, og var imponert. Men mot oss fikk de ikke spille spillet sitt i det hele tatt. Vi kledde fullstendig av dem. Vi var gode med puck, spilte smart, og ga dem ikke overganger. Det var gøy å se at det fungerte så bra, sier Petter Thoresen til Aftenbladet.

- Ikke i finalen ennå

Han understreker samtidig at finalebilletten fremdeles ikke er i lomma. Dersom Grodno slår SønderjyskE senere i kveld, er Oilers nødt til å ta poeng for å sikre spill i januars finalerunde i Frankrike. Men dersom Oilers fortsetter å spille som de har gjort de to siste dagene, er sjansen for å slå de danske vertene stor. Det innrømmer også Thoresen.

- Så langt er jeg veldig fornøyd med helgen. Vi viser at vi har klart å rette opp de feilene og svakhetene som har gjort at vi har tapt kamper hjemme i det siste. Nå har vi fire rekker som fungerer meget bra. Det hadde vært utrolig gøy å nå den finalen.

Strandfeldt startet målshowet

Etter en rolig og forholdsvis jevnspilt start på kampen, tok Oilers mer og mer grep om kampen utover i første periode. Belønningen kom etter et kvarter, da Martin Strandfeldt avsluttet et flott Oilers-angrep med å sende pucken i mål.

I andre periode var det enveiskjøring nærmest fra start til slutt. Anders Henriksen satte inn 2-0 bare minuttet inn i perioden. I spill med fem mot tre økte Christian Dahl-Andersen ledelsen til 3-0, og bare sekunder senere, med fem mot fire, var det Jean-Michel Daoust som noterte seg for nettkjenning og 4-0. ## Davis med nok et mål

Ungarerne reduserte til 4-1 i et overtall, men det hjalp lite da Petter Røste Fossen og Henrik Medhus ikke lenge etterpå scoret to kjappe mål, og gjorde at Oilers kunne gå til pause med 6-1-ledelse etter to perioder.

Kampen var i praksis avgjort før tredjeperiode, men Oilers sluttet ikke å spille god ishockey av den grunn. Først la Henriksen på til 7-1 med et skudd som den ungarske målvakten nærmest glapp inn i målet. Deretter dunket Joakim Hjelm pucken i nettet fra blålinja.

Kurt Davis viste at han har tenkt å fortsette den imponerende poengplukkingen, og fastsatte resultatet til 9-1 to minutter før full tid.

KAMPFAKTA:

Oilers - Dunaujvaros Acelbikak 9-1

Perioderesultat: 1-0, 5-1, 3-0.

SE Arena, 410 tilskuere.

Mål: 1-0 (14.47) Martin Strandfeldt (Christian Dahl-Andersen, Nick Schaus), 2-0 (21.15) Anders Henriksen (Petter Røste Fossen), 3-0 (23.14) Christian Dahl Andersen (Kurt Davis, Dan Kissel), 4-0 (23.59) Jean-Michel Daoust (Kissel, Dahl Andersen), 4-1 (31.36) Zsolt Azari, 5-1 (37.21) Petter Røste Fossen (Dahl Andersen), 6-1 (38.36) Henrik Medhus (Lars-Peder Nagel, Mats Larsen Mostue), 7-1 (45.10) Henriksen (Mostue), 8-1 (47.04) Joakim Hjelm (Kissel, Daoust), 9-1 (58.07) Kurt Davis (Schaus, Røste Fossen).

Dommere: Andris Ansons (Latvia) og Vladimir Sindler (Tsjekkia).

Uvisninger: Oilers 9 x 2 min, Dunaujvaros 7 x 2 min.

Les også

  1. Davis senket hviterusserne

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers