Sport

Okparaebo «i 100» sikret kongepokalen

Ezinne Okparaebo stormet inn til 11,30 og satte mesterskapsrekord på 100 meter i Greveskogen idrettspark lørdag. Trolig sikret hun seg også kongepokalen.

POPULÆR: Ezinne Okparaebo er Norges beste sprinter.

— Nå er jeg ganske glad. Det må jeg innrømme. Jeg har jo ikke for vane å løpe så fort i NM, og i hvert fall ikke når jeg også må løpe alene, som jeg gjorde her. Derfor måtte jeg jobbe ganske mye med det mentale før denne finalen, sa Okparaebo til NTB.

Hun kom til NM så å si direkte fra VM i Moskva, der hun ikke fikk klaff og ble slått ut i semifinalen etter å ha gjort et av sine aller svakeste løp denne sesongen. I Tønsberg lørdag sprudlet hun på en helt annen måte.

— Nå er kroppen min helt bra. Kroppen spiller på lag, og det er deilig. Men jeg gjorde på ingen måte noe perfekt løp. Egentlig måtte jeg presse meg selv ganske mye for å få til dette, innrømmet Okparaebo.

- Et av de beste

— Jeg tror nok jeg kan si at dette er et av de beste løpene jeg har gjort i år, sa Ezinne til NTB. Hun var også veldig fornøyd med at hun fikk klaff i finalen etter å ha løpt kvalifisering på 100-meteren tidligere på lørdagen.

— Det er veldig moro å få til et løp som dette ved slutten av sesongen, som kanskje kan være over nå. Jeg har i alle fall tenkt at jeg like godt kan ta en pause nå, for å starte oppkjøringen og planleggingen av neste år. Den sesongen har jeg begynt å tenke på allerede, sa Okparaebo.

Hun har hatt en trøblete sesong, der en skade i tåa ødela mye for henne. Hun klarte å bli så å si bra i tåa til VM, men oppkjøringen inn mot mesterskapet i Moskva ble for dårlig til at hun kunne ha noen forhåpninger der.

Kongepokal

— Hvert år de siste årene har folk sagt til meg at det er min tur til å vinne kongepokalen, men det har ikke blitt slik. Dersom jeg skulle klare det i år, vil det være veldig moro, sa Okparaebo.

Før hun slo til med superløpet sitt på 100-meteren lørdag, var det hekkløperen Isabelle Pedersen som lå best an i kampen om Kong Haralds pokal. Hun vant 100 meter hekk med 13,25, men det er ingen tvil om at 11,30 på 100 meter er en mye sterkere tid.

Alt tyder på at Okparaebo kommer til å bli kongepokalvinner i år, og etter å ha dominert sprinten for kvinner i Norge i mange år, vil det være veldig fortjent.

På herresiden er det Erik Tysse og Andreas Thorkildsen som ligger best an i kampen om den gjeveste pokalen i NM. (©NTB).

Les også

  1. Svorteviks revansje

  2. NM-gull til lillebror Ingebrigtsen

  3. Nederlender skal samle Friidretts-Norge

  4. Eneste deltaker i NM

  5. Kjerpeset satte ny mesterskapsrekord

Les mer om

  1. Friidrett