Thorkildsen legger opp: - Takk til alle som har hjulpet meg

Andreas Thorkildsen legger opp som spydkaster. Det bekrefter han på sosiale medier.

GIR SEG: - Det har vært en morsom reise, sier Andreas Thorkildsen.

34-åringen skriver dette i et innlegg på Instagram:

«Jeg har bestemt meg for å ende min karriere som profesjonell spydkaster. Det har vært en morsom reise. Takk for all støtte gjennom årene. Takk til alle som har hjulpet meg på veien», skriver Thorkildsen.

Les også

Pappa Thorkildsen: - Jeg husker VM i 2011 best. Da kom det kun to gratulasjoner på sms

To OL-gull

Thorkildsen har de siste årene slitt med en hofteskade, som han ble operert for i 2014. Siden den gang har hanjobbet for å komme tilbake på nivået som gjorde at han ble olympisk mester i 2004 og 2008, verdensmester i 2009 og europamester i 2006 og 2010. Sørlendingen er den eneste nordmannen med to OL-gull i friidrett.

Han var tidlig et stort talent:

Les også

Se Andreas Thorkildsen som 15-åring

Thorkildsen hadde håpet å komme tilbake til OL i Rio. I februar ble det meldt at Thorkildsen satset på comeback i slutten av mai.

Hofteskade

I en pressemelding bekrefter Friidrettsforbundet at det er hofteskaden som gjør at han legger opp:

— Dessverre så tåler fortsatt ikke hoften belastninga med å kaste med full fart i tilløpet, og Andreas har bestemt seg for å avslutte en fantastisk karriere, skriver forbundet.

Thorkildsen har den norske rekorden i spydkast på 91,59 meter. Han har også olympisk rekord på 90,57 meter (Beijing 2008).

Ronny Nilsen: - Leit

Sportssjef Ronny Nilsen legger ikke skjul på at han synes det er trist.

– Jeg fikk beskjed for et par dager siden om at ikke alt fungerte som det skulle. Han var jo gjennom en omfattende operasjon i fjor, sier Nilsen til NTB.

– Andreas har hele tiden visst at det ville bli en lang vei å komme tilbake. Det var jo lenge snakk om at han skulle komme tilbake i løpet av fjoråret, men valgte å utsette det til i år, forteller Nilsen.

Sportssjefen forklarer at det kan ha vært problemer med å kaste med stor nok kvalitet på trening som har gjort at spydesset har valgt å legge spydet på hylla.

– Han er i USA i øyeblikket og kommer hjem i uke 21 (etter 23. mai). Da kan han selv forklare hva årsaken er til at han avslutter karrieren, sier Nilsen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: