Sport

Spesielt besøk på norsk fotballbane. Nå tar videoen av på nettet

Denne hjorten er ikke spesielt folkesky. Torsdag morgen spilte den fotball på en bane på Osterøy.

  • Reidar Løfaldli
  • Se den artige filmen i vidoevinduet over!

Et spesielt syn møtte barn og voksne ved Fotlandsvåg skule og barnehage torsdag morgen.

På fotballbanen helt inntil barnehagen og skolen dukket en hjort opp. Den brukte geviret til å trikse litt med en fotball. Da ballen gikk ut over sidelinjen, reiste den seg stolt og så mot tilskuerne.

Hjorten er en kjenning i lokalmiljøet, forteller Nina Lone, som jobber ved barnehagen i Fotlandsvåg, som ligger på Osterøy, nord for Bergen.

– Vi har sett den før, og den spiller fotball hver gang, sier hun.

Lone filmet videoen på torsdag og la den ut på sin Facebook-side. Der har den vakt oppmerksomhet. Fredag formiddag har nærmere 20.000 sett videoen, og den har rundt 200 delinger.

Nina Lone bivånet den spesielle hendelsen, og var rask med å dra fram mobilen.

Hjorten har etterhvert blitt et vanlig syn i Fotlandsvåg. Lone har sett den to ganger, men kolleger og bekjente av henne har observert den oftere.

– Vi regner med det er den samme hjorten. Det er et artig syn, sier Lone.

Les også

Lite tid til trening? Disse kondisjonsøktene bør du satse på

– Ikke farlig

Det er stor lykke for barna ved skolen og barnehagen de gangene hjorten dukker opp. Så lenge folk står i ro og er stille, tåler han det godt, forteller hun.

– Han pleier å dukke opp mellom sju og halv åtte på morgenen. Ungene synes det er kjempestas, og de kan se på den når de spiser frokost i barnehagen.

Lone anslår at hjorten tar turen til fotballbanen omtrent én gang i måneden. Den er observert i lek med ballen både på morgen og kveld.

På kveldstid har den også vært observert i hagen til folk i nabolaget.

– Vi har aldri følt at han er farlig i det hele tatt. Hvis vi beveger oss, så løper han. Han tåler ikke mye stemmer og rop, sier Nina Lone.

Les mer om

  1. Osterøy
  2. Hjort
  3. Fotlandsvåg