Sport

Nedbrutt Graabak falt fra mulig kombinertseier: – Dette gjør vondt, kjenner jeg

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 9.-plass og kjempet om seieren i søndagens kombinertrenn i finske Ruka, men falt én kilometer fra mål.

Jørgen Graabak falt én kilometer fra mål. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Samtidig som Graabak gikk i snøen, mistet japaneren Akito Watabe skien.

Dermed var det duket for tysk dobbel i finske Ruka. Johannes Rydzek vant 0,6 sekunder foran landsmann Eric Frenzel.

– Oi, oi, oi. Det gjør vondt, kjenner jeg. Jeg er usikker. Det skjedde så fort. Frentzel skar inn i sporet foran meg og jeg hektet i han eller noe, og så smalt det, sukket Graabak overfor NRK.

Les også

Tilbyr Northug plass på laget for å skape blest

– Fryktelig god posisjon

Graabak, som tidligere i høst slet med å få kroppen til å fungere, var på vei mot seier da han dro med seg Watabe i snøen.

– Jeg hadde en fryktelig god posisjon. Jeg føler jeg mister en verdenscupseier der. Jeg følte meg veldig fresh. Det er surt, sa en nedbrutt Graabak.

Espen Andersen fikk det tungt mot slutten og ble nummer seks, slått med 9,3 sekunder. Utøveren fra Lommedalen har imponert i helgen. Fredag tok Andersen karrierens første verdenscupseier.

Franske Maxime Laheurte ledet foran Andersen etter hopprennet. Da pådro Laheurte seg en smell i kneet, men han trosset smertene og gikk inn til fjerdeplass.

Kokslien sliter i bakken

Magnus Moan endte på 14.-plass, slått med 1.14,9 minutt. Jan Schmid endte på 18.-plass, mens Mikko Kokslien aldri var i nærheten av en god plassering etter et svak hopp. Kokslien gikk i mål 2.21,3 bak Rydzek.

– Selvfølgelig er han bitter akkurat nå, men det skal han ikke tenke for mye på. Han var langt unna sitt nivå for en måned siden. Det han gjør nå, er imponerende, sa veteran Moan om sin uheldige lagkamerat Graabak.

– Det er mørkt i hoppbakken. Da blir det stusslig, sukket Kokslien overfor NRK.

Sindre Ure Søtvik endte på 39.-plass.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Jørgen Graabak
  3. Magnus Moan