Sport

- Presset kommer kun fra meg selv

Delt 73. plass i PGA-turneringen i Boston ble skuffende for Henrik Bjørnstad som spilte en glimrende førsterunde. Men noe press for å klatre på pengelisten føler han ikke.

 • Ragnhild Ask Connell

— Det er ikke noe press på meg i det hele tatt, sier Bjørnstad rolig etter fire dagers spill i Boston. - Jeg tar bare én turnering av gangen. Det er alle dere andre som tenker på pengelisten, sier 27-åringen.Bjørnstad er på plass i Ontario, Canada hvor han starter førsterunden i Canadian Open torsdag. Den turneringen hadde han i tankene så snart scoringkortet var signert mandag.- Nå er jeg ferdig med det som skjedde i Boston. Nå tenker jeg bare på Canada. Jeg gleder meg. Jeg har aldri vært i Canada før.Kun de 125 beste på pengelisten på PGA-touren får automatisk fornyet spillerkortet neste år. Selv med en delt 73. plass og 10 560 dollar (66 000 kroner) inn på kontoen falt Norges mann i golfens mest eksklusive selskap en plass på pengelisten. Til 141. plass med 431 080 dollar innspilt totalt denne sesongen. Nå har han åtte PGA-turneringer igjen før sesongen er over. - Jeg synes det er hyggelig at folk engasjerer seg og ønsker at jeg skal gjøre det bra, men det er ikke der fokuset mitt ligger. - Ærlig talt tenker jeg ikke på pengelisten det i det hele tatt. Det er veldig mange som tenker på det, men jeg gjør altså ikke det, sier Drøbak-golferen med overbevisning.

Ensomt liv.

— Jeg har det veldig moro og trives godt på banen. Mitt fokus er at jeg skal ha det bra, så kommer golfen automatisk.Livet på PGA-touren kan bli ensomt og for Bjørnstad er savnet etter familien og venner samt all reisingen det vanskeligste med å være profesjonell golfspiller.- Jeg trives i mitt eget selskap, man må vel nesten det for ikke å bli helt gal her ute. For det blir veldig mange ensomme timer, sier Henrik Bjørnstad, som har vært golfproff i ni år. - Jeg føler jeg er veldig flink til å se på hotellrommet som mitt hjem. Uken i Boston ble tilbrakt til å oppdatere seg på Jack Bauer og kollegene i favoritt TV-showet "24". - Jeg har lånt DVD-ene av caddien Mark, og har sett 21 episoder denne uken. De tre jeg har igjen, skal jeg se før jeg reiser til Canada, sier Bjørnstad som ser frem til å bli samboer med kjæresten Camilla i Florida i november.

Ledet.

I helgens turnering gikk det opp og ned for 27-åringen. Han åpnet førsterunden med to under par etter å ha ledet turneringen en stund med fire under par. Lørdag og søndag i vind og regnvær gikk det mye tyngre med to runder på fire under par (75 slag). Det var en sliten og skuffet gutt som uttalte til Aftenposten at han var veldig lei av å spille dårlig golf. Det var hverken putter eller innspill til greenen som satt.Sisterunden mandag gikk ikke mye bedre med blant annet enn trippelbogey på andre hullet og en sluttrunde på fem over par, men med sola kom smilet tilbake hos Bjørnstad.- Jeg hadde det mye bedre der ute i dag, selv om golfen var dårlig.

 1. Les også

  Langt fra godt nok for Bjørnstad

 2. Les også

  Bjørnstad slet

 3. Les også

  Falt på pengelisten

 4. Les også

  - Mangler det lille ekstra

De åtte siste PGA-turneringene blir viktige for Henrik Bjørnstad.

Les mer om

 1. Golf