Fire lokale spillere i troppen til håndball-VM

Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Gøran Søgard Johannessen og Espen Christensen er alle tatt ut i bruttotroppen til VM i håndball i januar.

Espen Christensen (f.v.), Gøran Søgard Johannessen, Alexander Blonz og Kristian Bjørnsen avbildet på banketten etter den tapte VM-finalen mot Danmark i Herning i 2019. De samme fire er tatt ut i Norges VM-tropp til mesterskapet i Egypt i januar.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Bruttotroppen ble offentliggjort tirsdag formiddag og det var ingen overraskelse at det var fire lokale innslag i Christian Berges tropp.

Kantspiller Alexander Blonz fikk sitt store gjennombrudd og var den store overraskelsen i VM-troppen til mesterskapet i Herning i 2019. Han er også med i troppen for VM i Egypt på nyåret.

Det samme er de tre andre lokale spillerne Kristian Bjørnsen (kantspiller), Gøran Søgard Johannessen (bakspiller) og Espen Christensen (målvakt), som alle har lang fartstid på landslaget.

Når det gjelder målvaktssituasjonen har Christian Berge tatt ut fire keepere. De fire skal reduseres til tre rett over nyttår.

Les også

Fra «ferie» i Stavanger til blodslit i Tyskland: Gøran Johannessen kan måtte spille nesten 100 kamper på ni måneder

Myrhol tilbake

Norge starter mesterskapet med en nøkkelkamp mot Frankrike 14. januar. De to andre lagene i gruppen er USA og Østerrike. De tre beste i puljen går til hovedrunden. Etter den fasen av VM, starter cupspillet med kvartfinale.

Med i troppen er også kaptein Bjarte Myrhol. Veteranen var ikke med i EM tidligere i år etter en operasjon i magen. Han ble operert i skulderen for noen måneder siden, men har vært i full trening den siste tiden.

Norge står med to strake VM-sølv.

– Vi drar til Egypt for å vinne hver håndballkamp vi stiller opp i, og vinner vi mange nok, så blir det jo ganske bra til slutt, sier Berge til handball.no.

Han har tatt ut en stor tropp. Foprklaringen er enkel:

– Det handler om at det er lang reisevei, og det har vært stor belastning på enkelte spillere. Derfor tar vi med flere enn tidligere, sier landslagssjefen.

Les også

Stor kåring: Disse håndballguttene er Rogalands største talenter

Tar ingen sjanser

– I forberedelsesfasen til mesterskapet vil vi tilpasse oss de regler og anbefalinger som finnes, både i Norge og i øvrige land vi reiser til. Samtidig er det ingen tvil om at VM har min og Norges Håndballforbunds klare prioritet. Vi kommer ikke til å utsette VM-troppen for verken smitterisiko, overbelastning eller langvarige karantener i forkant av mesterskapet, sier Christian Berge.

Les også

Alexander Blonz kåret til verdens beste unge venstrekant

Norges bruttotropp til VM

  • Målvakter*:

Robin P. Haug (Skjern), Kristian Sæverås (Leipzig), Espen Christensen (Kristianstad), Torbjørn Bergerud (Flensburg-Handewitt).

  • Kantspillere:

Magnus Jøndal (Flensburg-Handewitt), Kristian Bjørnsen (Wetzlar), Kevin Maagerø Gulliksen (Minden), Alexander Blonz (Elverum).

  • Bakspillere:

Sander Sagosen (Kiel), Sander Øverjordet (Mors-Thy), Kent Robin Tønnesen (Veszprém), William Aar (Århus), Gøran Johannessen (Flensburg-Handewitt), Christian O’ Sullivan (Magdeburg), Simen Holand Pettersen (Elverum), Harald Reinkind (Kiel), Magnus Abelvik Rød (Flensburg-Handewitt).

  • Linjespillere:

Bjarte Myrhol (Skjern), Henrik Jakobsen (Toulouse), Petter Øverby (Erlangen), Thomas Solstad (Elverum).

*) Skal reduseres til tre innen 2. januar.