Ruud dropper Tokyo-OL: – Mitt fokus vil være deltakelse i 2024

Casper Ruud reiser ikke til Tokyo-OL i juli. Norges tennisess sier han håper å være på plass under de neste lekene i Paris i 2024.

Casper Ruud reiser ikke til Tokyo-OL.

Snarøya-gutten opplyser om avgjørelsen på Twitter.

– Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

– Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, heter det videre fra Ruud.

Gressturnering neste

Den norske tennisstjernen røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros-turneringen i Paris i forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

Ruud gikk også til tredje runde i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoeng på årets exit.

Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca. Den spilles fra og med i neste uke. Den inngår i forberedelsene til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker, sesongens tredje Grand Slam-turnering.

Den olympiske tennisturneringen går mellom 24. juli og 1. august. I den perioden er Ruud påmeldt til å konkurrere i sveitsiske Gstaad og østerrikske Kitzbühel. Før det skal han også etter planen spille i Båstad i Sverige.

Alle de tre turneringene spilles på grus. Det er Ruuds favorittunderlag.

Ikke skyhøy status

Tennisprofilen har hele tiden holdt muligheten åpen for at planene kunne bli endret.

– Jeg er påmeldt til disse turneringene, men vi får se hva som skjer etter Wimbledon, sa han til NTB nylig.

I motsetning til andre idretter har ikke OL skyhøy status blant tenniseliten. Det er vanlig at flere av de største stjernene dropper å delta.