Sport

Tidligere Oilers-profil ble historisk i USA

Greg Mauldin trener de største hockeytalentene i hjemlandet.

Greg Mauldin i aksjon for Oilers i en treningskamp i Maribor i 2019. Foto: Jon Ingemundsen

  • Bernhard Veland

Tidligere Oilers-spiller Greg Mauldin ble nylig ansatt som trener tilknyttet aldersbestemte landslag i USA. Han er den første fargede personen i denne rollen.

– Jeg har aldri prøvd å bli «den» personen, men det er en ære, sier Mauldin i et intervju med NHL.com.

– Alle trenger noen å se opp til eller noen å følge. Kan hende jeg kan være den personen for noen der ute, fortsetter han.

Les også

Full forvirring om lokal koronaforskrift

38-åringen forteller i intervjuet om sitt forbilde fra samme by, Holliston i Massachusetts. Mike Grier spilte over 1000 NHL-kamper og er en av få afroamerikanske trenere i ligaen.

– For meg var det stort å ha noen som ser ut som meg, noen å følge og bli motivert av, sier Mauldin, som også har en karriere i den nordamerikanske hockeyligaen.

Greg Mauldin forlot Oilers etter forrige sesong, men sier at han planla å spille i Norge én sesong til. Tilfeldigvis fikk han høre om den ledige jobben i U 18-laget:

– Jeg har aldri vært en del av hockeylandslaget før. Jeg visste at jeg en eller annen gang måtte legge opp, og jeg tenkte at dette måtte være en god mulighet til å starte trenerkarrieren. U 18-laget er en ganske god mulighet. Å kunne jobbe med noen av de beste 17-åringene i landet er vanskelig å si nei til.

Les også

  1. Marius Lodes utrolige reise: Fra dopingdom til seriegull og landslaget

Les mer om

  1. Stavanger Oilers
  2. NHL
  3. Ishockey