Herrem advarer nykommerne: – Jeg ble i dårlig humør av det

Veteranen har ett godt råd til de aller ferskeste på landslaget.

Camilla Herrem har mye å lære bort.
  • Mette Bugge
    Mette Bugge

KUMAMOTO, JAPAN: 33-år gamle Camilla Herrem er med i sitt 13. mesterskap. Men da hun var ny på laget, slukte hun alt som sto om seg selv på nettet.

– Jeg måtte jo vite hva de skrev om meg, ler kantspilleren, som sier at det ikke alltid var oppløftende.

– Jeg har selv gått i fellen. De første årene leste jeg alt. Da ble jeg i dårlig humør. Det tar energi når man ser «dårlige» overskrifter i en avis, i en sak som omhandler seg selv, mener Herrem:

– Det er ingen vits at jeg ser det.

Hun lærte. Selv om Herrem godt kan «like» et bilde på Instagram, eller følge med på noen andre sosiale medier, saumfarer hun ikke lenger artikler fra VM.

– Det tar energi - og ikke minst: Det tar vekk fokus. Jeg synes det er greit å ha et sånt utgangspunkt, og derfor har jeg advart nykommerne. Jeg har snakket med dem nettopp om dette, sier Herrem, som er med i kapteinsteamet.

Følger rådet

Moa Högdahl kan bekrefte at Herrem har tatt opp dette temaet.

– Ja, hun har gitt oss råd. Jeg ønsker å ha fokus på det jeg skal gjøre her, og følger derfor det hun sier, forteller bakspilleren.

VM-debutanten har fått tillit av landslagstrener Thorir Hergeirsson, og har bevist at hun er fremadstormende.

Les også

Reagerer på baby-spørsmål: – Kan være et sårt tema

Moa Högdahl tar gjerne imot råd.

Klok regel

Psykolog Britt Tajet-Foxell, som er med laget til Japan, er også enig i Herrems strategi.

– Det kan også komme opp i mine samtaler med spillerne. Jeg tror det gjelder å være fornuftig, sier hun og forklarer hvorfor:

– De negative kommentarene og omtale i media og på nett har mye dypere negativ psykologisk effekt og virkning enn hvis vi leser en positiv omtale. Derfor er det en klok regel å styre unna. Vi husker nemlig negativ omtale mye lengre, sier Tajet-Foxell og fortsetter:

– Den flammen brenner tydeligere og blir liggende lengre som glød i vårt mentale landskap. Derfor sier også jeg styr unna, motstå fristelsen siden det både skaper energilekkasje og kan gjøre vondt.

PS: Norge møter Serbia kl. 12.30 tirsdag.