Åpnet med parrunde

Henrik Bjørnstad gikk første kvalifiseringsrunde på par, og må gjøre det bedre dersom drømmen om PGA-touren skal holdes i live.

  • Petter Bøifot

Resultater (kun fullførte runder) 26-åringen fra Son er i gang med kvalifiseringen for PGA-touren, men fikk ikke helt den starten han ønsket i Texas. Bjørnstad var to ganger under par på runden, men fikk bogeyer like etter ved begge tilfeller. Video: Bjørnstad i fokus

Må spille bedre

Dermed ble førsterunden fullført på par. Det gir han så langt en delt 34. plass, men det er bare to slag opp til 10. plassen. Hvor mange som går videre fra hver kvalifisering er foreløpig ikke klart, men sannsynligvis blir det et sted mellom 20 og 30. Han må dermed spille bedre for å ha en sjanse til å avansere.

Syv bak lederen

Bryan DeCorso og Mario Tiziani spilte glimrende førsterunden og leder på syv under par. Det er to slag foran Kyle Willmann. De tre andre nordmennene i kvalifiseringen, Marius Thorp, Morten Orveland og Torstein Nævestad, begynner forskjellige steder i USA onsdag. Før kvalifiseringen: Den norske golfproffen klarte ikke å spille seg inn blant de 70 beste på Nationwidetourens pengeliste, og må gjennom alle tre steg på vei mot verdens beste golftour. 28-åringen har hatt en tøff sesong og vurderte en periode om han skulle Reiser hjemHan Klar for comeback etter en tenkepause, men slet lenge med å få spillet til å stemme.

Vært for ustabil

Bjørnstad begynte å vise tegn på fremgang mot slutten av sesongen, og er ifølge landslagsledelsen — Han er veldig motivertI sesongens nest siste turnering for hans del presterte han årsbeste med en Årsbeste av BjørnstadDessverre sliter han med litt for ustabile resultater, og det er nettopp stabiliteten som er viktig i kvalifiseringene. Det første steget spilles i Texas for Bjørnstad sin del. Foreløpig er det ikke klart hvor mange som går videre fra hver turnering, det blir først avgjort i løpet av kvalifiseringen.

En av fire

For to år siden måtte også Bjørnstad gjennom de tre stegene. Da klarte han det Klar for Tiger WoodsBjørnstad er en av fire nordmenn som håper på å Slik spiller de i 2008 på touren. De andre er Marius Thorp, Morten Orveland og Torstein Nævestad. De spiller alle fra onsdag, mens Bjørnstads turnering altså starter dagen før. Nordmannen spiller fra klokken 14.45 tirsdag ettermiddag. Full oppsummering kommer når han er ferdig.