Sport

Stegavik: - Det blir øresus i noen timer nå

Straffedrama da Steffen Stegaviks Minaur Baia Mare slo ut Dinamo og gikk til sluttspillfinale.

JUBEL: Steffen Stegaviks Baia Mare er klare for sluttspillfinalen i Romania. Da passer det seg å veive med det norske flagget i jubelrusen.
  • Christian Skare Stendal

Steffen Stegaviks Minaur Baia Mare har hatt en strålende sesong i Romania.

Laget, som ble nummer ni forrige sesong, leverte varene i seriespillet – og ble nummer to.

De fulgte opp med cupgull etter at Stegavik sikret finaleplassen i semifinalens siste sekund, og nå er Minaur Baia Mare også klare for å spille om det som virkelig betyr noe i rumensk håndball.

Sluttspillpokalen.

— Aldri vært med på før

Men det var ikke helt uten drama. Semifinalene mot Dinamo ble spilt som best av tre, og etter én seier hver ble det hele avgjort hjemme i Baia Mare lørdag ettermiddag.

Det sto 21-21 ved full tid, noe som i Romania betyr straffekonkurranse. Og det holdt ikke med én runde med fem straffer hver. Det måtte to til.

— Det har jeg aldri vært med på. Jeg har aldri vært med på straffekonk før i det hele tatt. Det her er helt vanvittig, sier Stegavik til adressa.no.

Scoret fire mot seks

Fem minutter før slutt satte han inn 20-19-scoringen, før han bommet på straffe like etter. I det påfølgende angrepet fikk Baia Mare to utvisninger, men Dinamo maktet ikke å utnytte muligheten på direkten. Deretter scoret Stegavik sin andre på rappen – og femte for dagen – da han sendte Baia Mare opp i en tomålsledelse. Bortelaget kom imidlertid tilbake med to scoringer – den siste fem sekunder før full tid.

Det lever Stegavik helt fint med så lenge det endte lykkelig.

— Vi lå under 3-1 i den første straffekonken, og scoret på våre to siste mens de bommet på sine to siste. I den andre straffekonken vant vi 3-0, så det var på håret. I den andre semifinalen torsdag scoret vi i siste sekund. Vi er gode til å avgjørede på slutten, når det ser som mørkest ut, sier trønderen.

Han var ikke blant de fem som fikk straffeansvaret, ettersom han bommet tre minutter før full tid.

Dobbeltfinale i familien

Til slutt kunne 2500 høylytte rumenere juble for avansementet.

— Det var stappfult, og et bra kaos. Jeg kommer til å ha øresus i et par timer etterpå, for å si det sånn, sier Stegavik, og forteller om massiv bruk av vuvuzelaer fra tribuneplass hver gang bortelaget hadde ballen.

— De hadde ikke sjans til å snakke sammen i angrep. Det var helt umulig, og når man sitter på benken må man kauke til den som sitter rett ved siden av, sier han.

Seieren betyr at Stegavik kopierer konen Camilla Herrem, som allerede er klare for sluttspillfinale med sitt Baia Mare. Både herre- og damelaget møter CSM Bucuresti i finalene, som spilles best av tre. Den første kampen går i den rumenske hovedkampen neste søndag. Deretter venter to kamper hjemme i Baia Mare.

Les også

  1. Grimsbø mister Brasil-tur etter ny kneskade

  2. Sagosen nominert til prestisjetung talent-pris

  3. Larvik vant så vidt da Gjekstad så rødt

Les mer om

  1. Håndball